woensdag , 22 mei 2024
KLM 787-900

KLM-Vervoerscijfers maart 2019

De maand maart liet, mede door operationele verstoringen als gevolg van techniek en slechte weersomstandigheden op Schiphol, een lichte daling van de KLM-vervoerscijfers zien. KLM had in de maand maart 1,2% minder passagiers aan boord in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Bij een lager vervoer van 2,4% in passagierskilometers en een lagere capaciteit stoelkilometers van 0,8%, daalde de bezettingsgraad met 1,5%-punt.

Mede dankzij de daling van de vervoerscijfers in maart, liet het eerste kwartaal van 2019 in het geheel een lichte daling van de KLM-vervoerscijfers zien. KLM had in het eerste kwartaal wel 0,4% meer passagiers aan boord in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Bij een lager vervoer in het eerste kwartaal van 1,0% in passagierskilometers en een lagere capaciteit stoelkilometers van 0,3%, daalde de bezettingsgraad in het eerste kwartaal met 0,6%-punt.

Pieter Elbers, CEO KLM: Mede dankzij de daling in de maand maart, liet het eerste kwartaal in totaal een lichte daling van de KLM vervoerscijfers zien. Het resultaat over het eerste kwartaal is een combinatie van capaciteitsbeperkingen op Schiphol en slechte weersomstandigheden. Om het KLM netwerk te blijven ontwikkelen zullen we blijven inzetten op gematigde en gecontroleerde groei, in balans met de leefomgeving.