vrijdag , 21 juni 2024

Eerste vlucht Turkish Airlines vanaf nieuwe Istanbul Airport

De eerste vlucht van Turkish Airlines vanaf de nieuwe thuisbasis Istanbul Airport was naar de hoofdstad, net als 86 jaar geleden. Ataturk Airport was getuige van de geleidelijke lokale en internationale groei sinds de oprichting van de airport tot de allerlaatste passagiersvlucht met Turkish Airlines vanaf deze luchthaven naar Singapore, die afgelopen nacht om 02.00 uur vertrok. 

Op dit moment is Istanbul Airport het grootste luchthavenproject ter wereld. Deze gigantische luchthaven ook wel ‘Monumental Victory’ genoemd, wordt de thuisbasis van lokale en wereldwijde groei en is de grootste drijfkracht achter de groei van de luchtvaartmaatschappij met state of the art faciliteiten en een enorme capaciteit. 

Deze bijzondere laatste vlucht naar Singapore zal in de annalen van Turkish Airlines opgenomen worden. Evenzo belangrijk is de eerste vlucht na de Grote Verhuizing’ vanaf Istanbul Airport naar Ankara.  Net zoals de eerste vlucht van de nationale carrier 86 jaar geleden. TC-JSY vertrok om 14.00 vanaf Istanbul Airport naar Ankara Esenboga Airport met 172 passagiers en 8 cabine personeelsleden.

Nieuwe thuishaven

De Turkish Airlines chairman zegt over deze eerste vlucht vanaf de nieuwe luchthaven: “We zijn in een nieuw tijdperk terecht gekomen waarin we vele nieuwe successen met Turkish Airlines gaan meemaken. Toch ben ik blij om te beginnen met wat nostalgie. Onze allereerste vlucht, 86 jaar geleden, vertrok ook naar Ankara. Vandaag openen we de deuren van onze nieuwe thuishaven en gaan we nieuwe avonturen tegemoet.We zijn enorm trots dat we met de Turkish Airlines familie alle hoeken van de wereld bereiken en onze nieuwe luchthaven biedt ons voor de toekomst ongekende nieuwe mogelijkheden.

Nadat de laatste passagiersvlucht vanaf Ataturk Airport naar Singapore vertrok ware beide luchthavens vandaag gesloten van 02.00 tot 14.00 uur. Na deze vlucht zullen de operaties van Turkish Airlines vanaf Istanbul Airport in etappes toenemen volgens een vastgesteld plan. 

Deze ‘Grote Verhuizing’ is een van de belangrijkste hoekstenen in de geschiedenis van de Turkse Luchtvaart. Turkish Airlines heeft de geleidelijke verhuizing die op 29 oktober vorig jaar begon met de officiële opening van Istanbul Airport, vrijwel afgerond.