vrijdag , 24 mei 2024

Trig ondersteunt wereldwijde Gyrocopter-vlucht

De Britse serieventweker James Ketchell is nu op weg naar de allereerste wereldomzeiling in een Gyrocopter. Zijn vlucht wordt ondersteund door Trig Avionics, die compacte avionica-apparatuur produceert voor de algemene luchtvaartmarkt. James’s Magni Gyrocopter is uitgerust met een Trig TT22 transponder, TN72 GPS-positiebron en TY91 VHF compacte radio. Deze producten zijn gecertificeerd volgens de ICAO-luchtvaartnormen en voldoen aan internationale mandaten, waardoor ze wereldwijd kunnen worden gebruikt.


Jon Roper, Marketing Manager bij Trig zei: “James’s toewijding aan zijn missie, zijn fondsenwervende activiteiten en inzet om jonge mensen te inspireren, verdient onze steun. De lichtgewicht avionica van Trig is gebouwd om de zware omstandigheden te weerstaan ​​waarmee James zal worden geconfronteerd. Zijn TT22-transponder is van vitaal belang voor surveillance. Met zijn TY91-radio kan James spreken met luchtverkeersleiders tijdens zijn 37.000 km lange wereldrecordvlucht.”

Op 31 maart vertrok James van Popham Airfield in Hampshire. Hij zal door Frankrijk, Duitsland, Polen, Litouwen, Estland en Rusland vliegen. Nadat de Beringstraat naar Alaska is overgestoken, vliegt James door Canada, de VS, Groenland, IJsland en de Faeröer voordat hij terugkeert naar het VK. Elke kilometer James’s wereldwijde vlucht kan online worden gevolgd via de volgende webpagina;


Het volgen van de vlucht van James is mogelijk omdat een Trig-transponder en een TN72 GPS geschikt zijn voor ADS-B Out. Automatic Dependent Surveillance Broadcast of ADS-B is een bewakingstechnologie die wordt gebruikt in Trig-transponders. Het verbetert de veiligheid en zichtbaarheid, waardoor James gemoedsrust krijgt als hij in zowel afgelegen als druk luchtruim vliegt. Deze apparatuur is betaalbaar, eenvoudig te installeren en kan ten goede komen aan elke piloot in binnen- of buitenland.

James is gepassioneerd over het helpen van jonge mensen. Hij is van plan een school te bezoeken in elk land dat hij vliegt, zijn avontuur te delen, hij wil elke jongere inspireren met de overtuiging dat ze hun doelen en dromen kunnen bereiken. Dit weerspiegelt zijn eigen verhaal, na een ernstig motorongeluk dat James herstelde om de eerste en enige persoon te worden die over de Atlantische Oceaan roeide, met succes de Mount Everest bereikte en 18.000 mijl rond de wereld fietste in wat de media “The Ultimate Triathlon” noemden.


James zal fondsen werven voor twee goede doelen: Kindled Spirit, die jonge slachtoffers van mensenhandel en slavernij steunt en rehabiliteert; en Over The Wall, die residentiële activiteitenkampen runnen voor kinderen met ernstige gezondheidsproblemen. Om uw waardevolle ondersteuning toe te voegen, gaat u naar;