woensdag , 29 mei 2024

Tentoonstelling Kunst en vliegwerk, 100 jaar luchtvaart én 1 jaar NTM

Komende donderdag, 25 april om 15:30, wordt de schilderijen- en pentekeningen-tentoonstelling “kunst en vliegwerk” geopend. 60 werken geven een historisch overzicht van mijlpalen in de KLM-geschiedenis. Kunstenaar Thijs Postma heeft niet alleen prachtige ‘gouaches’ gemaakt, deze keer zijn ook pentekeningen aan de expositie toegevoegd.

Thijs Postma is zijn hele leven al luchtvaartenthousiast geweest en is een allround kunstenaar. Hij heeft vele boeken gemaakt en tot op de dag van vandaag schrijft hij artikelen voor het luchtvaartblad ‘Piloot en Vliegtuig’. Hij schildert en tekent nog steeds in een ongelofelijk tempo. Het Nederlands Transport Museum is vereerd dat zij deze tentoonstelling binnen haar muren heeft gekregen.

100 jaar burgerluchtvaart

Het bestuur van de stichting zal de opening van de tentoonstelling aangrijpen om nieuws bekend te maken over het jubileumjaar ‘100 jaar burgerluchtvaart’. Het museum zal het komend jaar op tal van terreinen actief zijn om het jubileum extra glans te geven. Zo wordt b.v. medewerking verleend aan de totstandkoming van een documentaire reeks over 100 jaar burgerluchtvaart, wordt een Fokker geborgen uit Mali en wordt een oproep gedaan aan oud Fokker en KLM medewerkers om herinneringen te delen met museumbezoekers door het ter beschikking stellen van memorabilia (en dit zijn maar enkele voorbeelden).

1 jaar NTM

Last but not least wordt stil gestaan bij 1 jaar NTM; het museum is spectaculair gegroeid; van 11 samenwerkende stichtingen vorig jaar, naar 19 nu. Van 10 vrijwilligers naar 130 vrijwilligers nu en van 1 restauratieproject naar 7 projecten nu. Het museum is dus volop in beweging!

Algemeen
Het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep is elk weekend en de meivakantie open van 10:00 tot 17:00 uur. Volwassenen betalen €7,50 entree, kinderen €5,00 en een rondrit met een historische bus kost €2,50. Een rondleiding start om 14:00 uur, een busrit om 15:00 uur. Het Nederlands Transport Museum is gevestigd aan de Lucas Bolsstraat 7, 2152 CZ Nieuw-Vennep.