zaterdag , 25 mei 2024

25 Helikopters op Dutch Heli Day Stroe

Op zaterdag 3 augustus wordt voor de tweede keer de Dutch Heli Day gehouden in Stroe op de Veluwe. Zo’n 25 helikopters uit binnen- en buitenland zijn die dag aanwezig. Daar zitten bijzondere helikoptertypen bij.

Tussen 11 en 13 uur komen de helikopters aan, zoals een Cougar van de Koninklijke luchtmacht, een EC145 traumahelikopter, een EC155 van Heli Holland en een MD500 van SP Luftbild uit Duitsland.

Goed vertegenwoordigd zijn helikopters van het type Robinson R44/R66 (onder andere een Oostenrijks exemplaar) en Eurocopter/Airbus EC120/H120. Ook de wat oudere typen ontbreken niet in de vorm van een Bolkow Bo 105 en Alouette III. Deze laatste helikopter staat al in Stroe. Vermeldenswaard zijn verder de aanwezigheid van meerdere AS350 Ecureuil’s, een Cabri en een Gyrocopter.

Programma

Het programma voor de tweede Dutch Heli Day ziet er als volgt uit:
– 11.00-13.00 uur: aankomst van de helikopters
– 13.30-16.00 uur: openstelling van het landingsterrein voor publiek, de vliegers geven toelichting bij hun heli’s
– 15.00-16.00 uur: demonstratie helikopter schaalmodellen
– 16:00-17.00 uur: vertrek helikopters
– 17.00 uur: einde programma

Het programma voorziet verder in een aviamarkt, oldtimertractoren en een springkussen voor de kinderen. 

Joint Helicopter Pilots

De Dutch Heli Day is een initiatief van Joint Helicopter Pilots (JHP), de vereniging van helikoptervliegers in Nederland. Het doel van de dag is om geïnteresseerden kennis te laten maken met de helikopterwereld. Belangstellenden kunnen hun bezoek aan de helikopters combineren met het oogstfeest op het terrein van De Kruif Machines. De eerste Dutch Heli Day vond plaats in 2013. Ondanks het matige weer kwamen er toen zo’n 3.500 bezoekers op de Heli Day af.

Link:
www.jhp.aero

Nieuwe traumahelikopter gepresenteerd op Lelystad Airport