vrijdag , 24 mei 2024

Bezoek filmopnamen in NTM

“ACTION”!!! In het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep vinden deze herfstvakantie opnamen plaats voor een nieuwe Nederlandse serie over de luchtvaartgeschiedenis. Deze achtdelige gedramatiseerde serie, met de toepasselijke naam ‘Vliegende Hollanders’ vertelt het verhaal over de strijd tussen Anthony Fokker en Albert Plesman (de oprichter van de KLM) in de periode 1919-1939. De door Topkapi gemaakte serie wordt volgend jaar september op NPO1 uitgezonden. 

Koortsachtige drukte om museum én vliegtuig op tijd klaar te krijgen

In het museum is het een drukte van belang; zowel vrijwilligers van het museum, als een decorbouwer werken keihard om twee vliegtuigen voor de opnames klaar te stomen. De eerste is een Fokker F.7, een driemotorig vliegtuig uit 1925. Dit vliegtuig is de laatste maanden opgebouwd en wordt gebruikt voor de close-up cockpitopnamen. Het tweede vliegtuig is de Douglas DC-2 waar, op dit moment, een complete cockpit, radiocompartiment en passagierscabine in gebouwd worden. In al die drie compartimenten worden opnamen gemaakt.

NTM partner in project

Het NTM werkt graag mee aan de totstandkoming van de TV-serie omdat de serie laat zien wat voor een vooraanstaande rol de Nederlandse luchtvaart in die tijd in het wereldwijde transport gehad heeft; de KLM vloog de langste luchtlijnen ter wereld en Fokker was de grootste vliegtuigbouwer in de wereld. 

Publiek wordt betrokken

Bezoekers kunnen kijken naar alle werkzaamheden in het museum; de voorbereidingen, de verschillende sets en de vliegtuigen. Het museum heeft zelfs toestemming gekregen om ook tijdens de opnamen kleine groepjes bezoekers mee te nemen naar de geïmproviseerde studio’s. Zo kan men met eigen ogen zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van opnamen. Natuurlijk zijn er wél kleine lettertjes; het publiek wordt gevraagd jassen aan te houden i.v.m. de wind en regen die er binnen gemaakt wordt (afhankelijk van de scenes) en bij een grote toeloop zal iedereen op z’n beurt moeten wachten. Check voor de opnamedagen de facebooksite, omdat deze aan veranderingen onderhevig zijn. www.facebook.com/NederlandsTransportMuseum

Algemeen
Het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep is in de herfstvakantie elke dag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Buiten de vakanties is het museum ieder weekend geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Check de website voor actuele prijzen en activiteiten. Het Nederlands Transport Museum is gevestigd aan de Lucas Bolsstraat 7, 2152 CZ Nieuw-Vennep. Meer informatie over het museum is te vinden op www.facebook.com/NederlandsTransportMuseum en www.nederlandstransportmuseum.nl.