zaterdag , 25 mei 2024

Eerste Autoland-systeem voor GA vliegtuigen

Garmin International, heeft vandaag een revolutie in de algemene luchtvaart aangekondigd – het eerste Garmin Autoland-systeem. In geval van nood zal Autoland het vliegtuig besturen en landen zonder menselijke tussenkomst.

Het Autoland-systeem bepaalt de meest optimale luchthaven en landingsbaan, rekening houdend met factoren zoals weer, terrein, obstakels en statistieken van vliegtuigprestaties. Autoland zorgt voor gemoedsrust tijdens vliegreizen en zal binnenkort beschikbaar zijn op geselecteerde vliegtuigen voor algemene luchtvaart met het Garmin G3000® geïntegreerde cockpit.

“Vandaag de dag is de luchtvaart voor altijd veranderd, omdat we een van de belangrijkste innovaties in de branche introduceren – het eerste Autoland-systeem voor algemene luchtvaartvliegtuigen,” zei Cliff Pemble, president en CEO van Garmin.

“De onthulling van Autoland demonstreert Garmins diepe toewijding om geavanceerde technologieën te ontwikkelen die de veiligheid van de luchtvaart verbeteren en levens redden.”

In geval van nood kunnen de piloot of passagiers aan boord van het vliegtuig Autoland activeren om het vliegtuig te landen met een simpele druk op een speciale knop. Autoland kan ook automatisch activeren als het systeem dit nodig acht. Eenmaal geactiveerd, berekent het systeem een ​​vluchtplan naar de meest geschikte luchthaven, initieert een nadering naar de startbaan en landt het vliegtuig automatisch – zonder tussenkomst van een piloot of passagier.