woensdag , 22 mei 2024

Verpakkingsafval van Emirates Flight Catering zal jaarlijks met 750 ton verminderen

Emirates Flight Catering (EKFC), een van ’s werelds grootste cateringaanbieders, introduceert nieuwe verpakkingsoplossingen met als doel de afvaluitstoot van productie te verminderen. Het bedrijf vervangt kartonnen verpakkingen voor herbruikbare kratten om het opslaan en transporteren van gemiddeld 100.000 inflight maaltijden per dag te verduurzamen. Als resultaat van dit nieuwe initiatief bespaart EKFC in totaal 750 ton aan kartonafval. Dit staat jaarlijks gelijk aan een volgroeid bos van 260.000 m2.

Derde duurzame initiatief dit jaar
Saeed Mohammed, Chief Executive Office van Emirates Flight Catering, vertelt: “We zijn enorm toegewijd aan ondernemen met een efficiënte, maar bovenal milieuvriendelijke en duurzame focus. Na onze verticale boerderij en zonne-energieprojecten, is deze nieuwe verpakkingsoplossing het derde initiatief dit jaar dat bijdraagt aan de vermindering van onze ecologische voetafdruk.”

EKFC erkent dat verantwoord ondernemen aan de basis staat van lange termijn successen en is daarom volledig toegewijd aan het op een duurzame manier gebruiken van bronnen en het minimaliseren van haar ecologische voetafdruk. Afgelopen september kondigde het bedrijf al de succesvolle implementatie van haar vooruitstrevende zonne-energiesysteem aan. De verwachting is dat dit systeem jaarlijks 4.195 megawattuur aan elektriciteit weet te genereren en daarmee 15% van de energievraag voor de wasserette, voedselbereiding en werknemer accommodaties voorziet van duurzame energie. Als gevolg hiervan vermindert EKFC’s CO2 uitstoot met 3 miljoen killogram per jaar. Dat staat gelijk aan het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 518 huishoudens.

Duurzame verticale boerderij
EKFC begint binnenkort met de bouw van ’s werelds grootste verticale boerderij in een samenwerking met het Amerikaanse Crop One. De ruim 12.000m2 milieuvriendelijke faciliteit gaat dagelijks 2.700kg aan hoge kwaliteit, herbicide- en pesticidevrije bladgroenten produceren, met 99 procent minder water in vergelijking met buiten productie. De locatie maakt de snelle levering van verse producten binnen enkele uren na oogst mogelijk, terwijl tegelijkertijd de voedingswaarde hoog blijft en de CO2 uitstoot van transport verminderd. De eerste producten worden naar verwachting in 2020 geserveerd aan klanten van Emirates Flight Catering.

Omvangrijk recycling programma
EKFC runt een omvangrijk recycling programma waarbij recyclebare producten, waaronder plastic flessen en aluminium blikjes en folie, gescheiden worden van kombuisafval nadat dit uit het vliegtuig wordt verwijderd. Het bedrijf recyclet daarnaast zowel alle kartonnen verpakking als kantoorpapier en maakt hier nieuwe producten van. Maandelijks betreft dit zo’n 270.000kg materiaal dat niet op de stortplaats terecht komt. In totaal recyclet het bedrijf 130.000kg karton, 4.000kg papier, 14.000kg aluminium blik en folie, 120.000kg glazen flessen en 10.000kg plastic flessen.

Over Emirates Flight Catering
Emirates Flight Catering is een van ’s werelds grootste catering ondernemingen. De organisatie faciliteert de catering van luchtvaartmaatschappijen – zowel aan boord als in de lounges – en voor evenementen. Ook biedt het bedrijf een was-service aan. Emirates Flight Catering is een trouwe partner van meer dan 105 luchtvaartmaatschappijen, hospitality groepen en VAE-overheidsinstanties. De 11.000 toegewijde werknemer van EKFC bereiden dagelijks zo’n 225.000 maaltijden en wassen 210 ton aan wasgoed.