vrijdag , 24 mei 2024
Lockheed Martin F-35 Lightning II

Eerste F-35 vandaag in Nederland

De eerste F-35 van de Koninklijke Luchtmacht vertrekt donderdag vanuit de assemblagefabriek in het Italiaanse Cameri naar Nederland. De aankomst op Vliegbasis Leeuwarden wordt verwacht om 15:00 uur. Bij aankomst voert de F-35 een fly by uit, samen met zijn voorgangers: een F-16, een Hawker Hunter en een Spitfire. Er worden veel kijkers verwacht op de spottersplekken rond de basis, wegen worden afgezet.

Livestream
Wilt u dit bijzondere moment meemaken? Dan kunt u alles volgen via livestream. (www.youtube.com/user/defensie)

Verkeersmaatregelen
Er wordt extra drukte verwacht rondom de vliegbasis. Ook zijn er verkeersmaatregelen van kracht tussen Leeuwarden en Stiens, tussen Leeuwarden en Marssum en rond de vliegbasis. De N357 tussen de Tjessingawei en de rotonde bij Jelsum is op 31 oktober van 13.00 tot 16.00 uur afgesloten voor alle verkeer met uitzondering van lijndiensten. Fietsers hebben gewoon doorgang.

Fotografie: Peter Steehouwer