woensdag , 29 mei 2024

Ministerie start samenwerking met E-Flight

Het Ministerie van Defensie en E-Flight Academy hebben de handen ineengeslagen voor een baanbrekende samenwerking die jonge aspirant-vliegers vanaf het allereerste begin onderdompelt in de wereld van elektrisch vliegen. Deze samenwerking wordt met enthousiasme omarmd door het Ministerie van Defensie, dat het ziet als een cruciale stap richting een schonere, stillere en duurzamere toekomst voor de luchtvaart.

E-Flight Academy beschikt over vier volledig elektrische Pipistrel Velis Electro-vliegtuigen met een vliegtijd van 50 minuten plus 10 minuten reserve, wat ideaal is voor vliegtrainingen. Dit stelt hen in staat om vliegopleidingen op een milieuvriendelijke en duurzame manier te verzorgen.

Speciaal voor het Ministerie van Defensie heeft E-Flight Academy een elektrisch vliegprogramma ontwikkeld. Dit programma omvat introductievluchten voor aspirant-vliegers die de eerste selectieprocedure hebben doorstaan, waardoor ze vanaf het begin vertrouwd raken met elektrisch vliegen. Daarnaast is er ook een elektrisch vliegprogramma beschikbaar voor aspirant-vliegers die na hun selectie een studie binnen Defensie volgen, met als doel hun motivatie hoog te houden op weg naar hun uiteindelijke doel: vlieger worden bij Defensie.

De elektrische vlieglessen voor het Ministerie van Defensie vinden plaats op Teuge, de thuisbasis van E-Flight Academy. Deze locatie draait volledig op zonne-energie, met 530 zonnepanelen en een uitgebreide batterij-opslaginstallatie die de stroomvoorziening van de vliegoperaties verzorgt.

E-Flight Academy is uiterst trots op deze samenwerking met het Ministerie van Defensie en kijkt ernaar uit om samen de volgende generatie vliegers te inspireren en voor te bereiden op een luchtvaarttijdperk vol innovatie en duurzaamheid.