zaterdag , 25 mei 2024

Daher viert levering 500e TBM 900-serie Vliegtuig

Daher heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de levering van het 500e TBM 900-serie vliegtuig. Deze onthulling vond plaats tijdens de NBAA Business Aviation Convention in Las Vegas en bevestigt de aanhoudende wereldwijde vraag naar deze geavanceerde turboprops.

“Deze mijlpaal illustreert de aanhoudende aantrekkingskracht van onze TBM 900-serie,” zei Nicolas Chabbert, Senior Vice President van Daher’s Aircraft Division. Met meer dan 100 TBM 960’s op de bestellijst benadrukt Daher de voortdurende interesse in het vliegtuig, vooral door de toevoeging van geavanceerde veiligheidsfuncties en verbeterd cabinecomfort.

De TBM 900-serie heeft zijn voorgangers in aantallen overtroffen: 324 TBM 700’s en 338 TBM 850’s werden eerder geproduceerd. De serie begon in 2014 met talrijke aerodynamische upgrades en heeft sindsdien verschillende hoogwaardige modellen uitgebracht, waaronder de nieuwste TBM 960.

De TBM 960 beschikt over een innovatieve motor en propellersysteem dat zorgt voor een 10% brandstofbesparing, en het vliegtuig is uitgerust met talrijke passagierscomfortfuncties. Daarnaast biedt het een volledig scala aan co-pilootfuncties, waaronder het baanbrekende HomeSafe™ noodlandingssysteem.

Daher toont deze week een Modeljaar 2023 TBM 960 op hun stand in het Las Vegas Convention Center, met updates zoals een verbeterde Garmin G3000® cockpit en ergonomische aanpassingen.

Meta-beschrijving: Daher markeert een belangrijke mijlpaal met de levering van het 500e TBM 900-serie vliegtuig, wijzend op de sterke marktvraag voor deze geavanceerde turboprops.