woensdag , 22 mei 2024

Textron Levert 100e King Air 360 aan CBCC

Textron Aviation heeft vandaag de 100e Beechcraft King Air 360 turboprop geleverd, ditmaal aan het Comprehensive Blood and Cancer Center (CBCC). Deze levering bevestigt de positie van de King Air als ’s werelds meest populaire zakelijke turbopropvliegtuig.

Nieuwste technologie in de luchtvaart

“We zijn trots op het bieden van vliegtuigoplossingen met de nieuwste technologie. De vernieuwde romp, avionica en het interieur van de King Air 360 zorgen voor een comfortabele en betrouwbare vliegervaring,” aldus Lannie O’Bannion, Senior Vice President van Global Sales and Flight Operations bij Textron Aviation.

Baanbrekend in kankerzorg

CBCC speelt een pioniersrol in de wereldwijde kankerzorg, inclusief baanbrekende klinische onderzoeken die hebben geleid tot nieuwe geneesmiddelontwikkelingen. “De toevoeging van dit vliegtuig is een gamechanger voor ons op het gebied van productiviteit,” zegt Dr. Ravi Patel, medisch directeur bij CBCC. “We zijn enthousiast over de vergrote mogelijkheden die de King Air 360 ons biedt om onze kankerzorg en onderzoek wereldwijd uit te breiden.”

Recordaantal leveringen en vlieguren

Sinds 1964 zijn er bijna 7.800 Beechcraft King Air turboprops geleverd aan klanten over de hele wereld. De wereldwijde vloot heeft in zijn 59-jarige geschiedenis meer dan 62 miljoen vlieguren overtroffen, en dient in diverse rollen, van commerciële tot speciale missies.

Geavanceerde cockpit en comfort

In de cockpit vinden we de geavanceerde ThrustSense Autothrottle en een digitale drukregelaar die zowel het werk van de piloot verlicht als het comfort van de passagiers verhoogt. De cabine zelf kent een verlaagde hoogte, waardoor langere vluchten comfortabeler zijn voor passagiers.