woensdag , 22 mei 2024

Spaanse ONE AIR kiest weer voor Tecnam

CAPUA – In een recente ontwikkeling heeft TECNAM, de gerenommeerde vliegtuigfabrikant, de uitbreiding van de vloot van de Spaanse vliegschool ONE AIR met vijf nieuwe Tecnam P2008JC MkII Premium toestellen aangekondigd. De vliegschool ONE AIR, die bekend staat als een innovator in de Spaanse vliegopleidingssector, versterkt hiermee haar positie met een significante toevoeging aan haar trainingscapaciteit.

Technologische vooruitgang

De keuze voor de eenmotorige Tecnam P2008 is geen verrassing, aangezien het toestel bekend staat om zijn veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid, waardoor het de favoriete keuze is geworden voor vliegopleidingen over de hele wereld. Met deze recente uitbreiding telt de vloot van Grupo One Air nu acht Tecnam P2008JC MkII’s en een P2006T MkII.

Voordeel van composiet en metaal

De Tecnam P2008JC onderscheidt zich door een baanbrekende combinatie van een koolstofvezelromp met metalen vleugels en stabilo, wat een reeks voordelen biedt boven traditionele vliegtuigen. Dit innovatieve ontwerp leidt tot een toestel dat niet alleen zuiniger is, maar ook aanzienlijk minder geluid produceert.

Innovatie in avionica

De MkII-versie van de Tecnam P2008JC introduceert een nieuwe avionica-suite en een herontworpen dashboard en glare shield. Deze vernieuwingen maken de installatie van Garmin’s G3X Touch display met een MD302 attitude instrument mogelijk, wat de vliegervaring voor VFR-nachtvluchten verder verbetert.

Samenwerking en duurzaamheid

De uitbreiding van de vloot werd positief onthaald door zowel ONE AIR als Tecnam. De samenwerking onderstreept het gemeenschappelijk streven naar innovatie en uitmuntendheid in de opleiding van piloten. Tecnam’s Chief Sales Director, Walter Da Costa, benadrukte de eer die het bedrijf voelt door deel uit te maken van de groei van ONE AIR.

Over ONE AIR

ONE AIR, opgericht in 2010 en gevestigd aan de Malaga International Airport, levert met haar ligging in het zuiden van Spanje ideale weersomstandigheden voor de opleiding van piloten. De school staat bekend om haar hoogwaardige veiligheidsnormen en de implementatie van de nieuwste technologieën in de luchtvaart.

Groene toekomst met Tecnam

Tecnam beweert met recente data de groenste trainingsvloot ter wereld aan te bieden, wat een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot betekent voor vliegscholen die hun vloot gebruiken. Een duidelijke winst voor zowel het milieu als de vliegindustrie.