vrijdag , 24 mei 2024

Nieuwe fase voor T-7A bij Edwards Air Force Base

De eerste Boeing [NYSE: BA] T-7A Red Hawk geavanceerde trainer voor de Amerikaanse Luchtmacht heeft zijn 1.400 mijl lange vlucht dwars door het land voltooid naar Edwards Air Force Base in Californië om te beginnen met de volgende fase van vluchttesten. Het vliegtuig, bekend als APT-2, is het eerste productie representatieve toestel van de assemblagelijn en werd bestuurd door een gezamenlijke luchtbemanning van de Amerikaanse Luchtmacht en Boeing.

De T-7A Red Hawk maakte tussenstops op luchtmachtbases in Oklahoma, New Mexico en Arizona om bij te tanken en medewerkers van de basis een eerste blik te geven op de nieuwe geavanceerde trainer voor de laatste etappe naar Edwards. Boeing leverde de eerste Red Hawk aan de luchtmacht op 15 september.

Pivotaal moment voor T-7-programma

Evelyn Moore, vicepresident en programmadirecteur, T-7-programma’s, beschreef het als een cruciaal moment voor het T-7-programma. “Het brengen van de T-7A Red Hawk naar het hart van de testgemeenschap van de Amerikaanse Luchtmacht in Edwards voor dynamische vluchttesten zal de prestaties van het straalvliegtuig als een wendbare en veilige trainer voor toekomstige piloten bewijzen.”

Zodra de testpiloten van de luchtmacht vertrouwd zijn met het vliegtuig, zullen zij de vliegenveloppe uitbreiden, te beginnen met flutter-testen. Twee andere Red Hawks zullen volgen om verschillende vliegeigenschappen en systemen te testen als onderdeel van een reeks rigoureuze tests.

Uitdagingen en oplossingen in testprogramma

“Zoals bij de meeste testprogramma’s, zullen we ontdekkingen doen en deze snel overwinnen,” zei kolonel Kirt Cassell, afdelingshoofd, Amerikaanse Luchtmacht, T-7A Red Hawk programma. “Dit is het juiste team om eventuele uitdagingen die we vinden aan te gaan.”

In 2018 kende de luchtmacht Boeing een contract van $9,2 miljard toe voor 351 T-7A geavanceerde trainers, 46 simulatoren en ondersteuning. De T-7A zal de verouderde T-38 vliegtuigen van de luchtmacht vervangen.