zaterdag , 25 mei 2024

KLM zet grote stappen richting duurzaamheid

KLM heeft positief gereageerd op het recente besluit van de Nederlandse overheid om de experimenteerregeling voor volgend jaar op te schorten. Dit uitstel wordt gezien als een cruciale stap om vergeldingsacties te voorkomen en de vluchten naar de Verenigde Staten te kunnen voortzetten. Het besluit komt tevens in een tijd waarin de Europese Commissie benadrukt het belang van een ‘balanced approach’ voor een zorgvuldig wettelijk proces.

Nieuwe investeringen in duurzaamheid: Air France-KLM zet in op vlootvernieuwing

In reactie op het kabinetsbesluit heeft Air France-KLM aangekondigd haar langetermijnplan voor vlootvernieuwing en het gebruik van duurzame brandstoffen te versnellen. Dit omvat een investering van miljarden in de vernieuwing van de vloot en het gebruik van Sustainable Aviation Fuel (SAF). De focus ligt hierbij op het verminderen van geluidshinder en het bevorderen van duurzaamheid in de luchtvaartsector.

Implementatie Airbus A320neo: Aanzienlijke geluidsreductie verwacht

De komende maanden zullen KLM en Transavia de eerste Airbus A320neo toestellen in gebruik nemen. Deze toestellen staan bekend om hun verminderde geluidsproductie, met een gemiddelde geluidsreductie van 33%. Dit markeert een belangrijke stap voorwaarts in de inspanningen van Air France-KLM om de geluidshinder sinds 2000 met 40% te verminderen. De luchtvaartmaatschappij blijft zich inzetten voor het verminderen van haar milieu-impact en het verbeteren van de leefomgeving rondom luchthavens.