woensdag , 22 mei 2024

SCAT Airlines breidt vloot uit met Boeing 737 MAX

De Kazachse luchtvaartmaatschappij SCAT Airlines heeft haar ambitieuze uitbreidingsplannen bekendgemaakt met de aankoop van zeven Boeing 737-8 vliegtuigen. Deze recente bestelling zal de vloot van SCAT Airlines bijna verdubbelen, waarmee de maatschappij nieuwe routes naar Europese bestemmingen wil openen. Vladimir Denissov, president van JSC SCAT Airlines, onderstreept de dynamische groei van de luchtvaartmaatschappij in Kazachstan en de uitbreiding van de vloot.

Nieuwe mogelijkheden voor SCAT Airlines

SCAT Airlines, gevestigd in Şhymkent, Kazachstan, bedient een uitgebreid netwerk van binnenlandse en internationale bestemmingen in de Gemenebest van Onafhankelijke Staten en Centraal-Azië. De luchtvaartmaatschappij was de eerste in Centraal-Azië die de 737 MAX gebruikte en exploiteert momenteel drie 737-8 en vijf 737-9 vliegtuigen. Deze nieuwe bestelling was voorheen niet geïdentificeerd op de website van Boeing Orders & Deliveries.

Betrokkenheid van Boeing bij het succes van SCAT Airlines

Brad McMullen, senior vicepresident van Boeing Commercial Sales and Marketing, benadrukt de herhaalde keuze van SCAT Airlines voor de 737 MAX-familie. Dit toont het vertrouwen van de luchtvaartmaatschappij in de waarde, prestaties en betrouwbaarheid van deze vliegtuigen. Boeing ziet uit naar de ondersteuning van de netwerkuitbreiding van SCAT Airlines en speelt een integrale rol in hun langetermijnsucces.

Technische specificaties en voordelen van de 737 MAX

De 737 MAX-serie is ontworpen om klanten uitzonderlijke prestaties te bieden, met lagere bedrijfskosten en extra bereik om winstgevend nieuwe bestemmingen in de markt voor narrow-body vliegtuigen te openen. De 737-8 kan tot 210 passagiers vervoeren, afhankelijk van de configuratie, en biedt een bereik van maximaal 6.480 km. De 737-9 biedt plaats aan maximaal 220 passagiers en heeft een bereik van maximaal 6.110 km.

Over Boeing

Boeing, een vooraanstaande wereldwijde lucht- en ruimtevaartonderneming, ontwikkelt, produceert en levert commerciële vliegtuigen, defensieproducten en ruimtesystemen aan klanten in meer dan 150 landen. Als toonaangevende exporteur in de VS maakt het bedrijf gebruik van het talent van een wereldwijde leveranciersbasis om economische kansen, duurzaamheid en gemeenschapsimpact te bevorderen. Boeing’s diverse team zet zich in voor innovatie in de toekomst, leiderschap in duurzaamheid en het cultiveren van een cultuur gebaseerd op de kernwaarden van veiligheid, kwaliteit en integriteit.