zaterdag , 25 mei 2024

Skyborne breidt vloot uit met Piper Pilot 100i

Piper Aircraft kondigt met trots de levering aan van de eerste Pilot 100i aan Skyborne Airline Academy. Skyborne, een prominente vliegschool, tekende recentelijk een meerjarige overeenkomst voor elf nieuwe Pilot 100i toestellen. Deze bestelling bouwt voort op hun bestaande vloot van Piper-vliegtuigen op hun campus in Vero Beach, Florida.

Pilot 100i: Een technologisch geavanceerd trainingsvliegtuig

Sinds de productiestart ruim drie jaar geleden, heeft de Pilot 100i zich stevig gevestigd in de vliegopleidingssector. Het toestel is populair onder vliegscholen van alle formaten. Uitgerust met een volledige Garmin-avionica suite, waaronder de GFC 500 digitale autopiloot, GNX 375 transponder, G5 standby-display en G3X touchscreen PFD/MEFD, is de Pilot 100i een technisch geavanceerd platform dat de beproefde PA-28-181 optimaliseert voor de vliegschoolmarkt.

Skyborne: een snelgroeiende naam in vliegopleidingen

Skyborne heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen, zowel onder internationale als binnenlandse studenten, door hun op carrière gerichte professionele pilotenopleidingen. Hun bekendheid groeide verder met de lancering van de “Propel Flight Academy by Delta” eerder dit jaar, een partnerschap tussen Skyborne en Delta Air Lines. Dit programma biedt een duidelijk pad naar een carrière bij Delta en omvat financiële ondersteuning en andere middelen voor studenten om hun vliegopleiding optimaal te benutten.

Skyborne’s exclusieve samenwerking met Delta Air Lines

Skyborne verdiende deze exclusieve aanwijzing van Delta dankzij hun uitstekende reputatie in de industrie en ideale locatie van hun faciliteiten. Zowel Skyborne als Piper Aircraft zijn gevestigd op de Vero Beach Regional Airport, door de FDOT in 2022 benoemd tot beste algemene luchtvaartluchthaven in Florida.

Uitbreiding van Skyborne’s vloot met de Pilot 100i

Skyborne beheert momenteel een vloot van meer dan vijftig Piper Warriors, Arrows en Seminoles. Hun bestelling van de Pilot 100i vloot maakt hen deel van de Piper Flight School Alliance, een uniek initiatief dat elite vliegopleidingsprogramma’s met een nieuwe Piper-vloot benadrukt. De leveringen van de Pilot 100i zijn eind vorige week begonnen en zullen doorgaan tot en met 2025.

Samenwerking tussen Piper Aircraft en Skyborne

“Skyborne is een indrukwekkende partner, die professionele en competente piloten opleidt met behulp van Piper-vlootproducten,” zegt Ron Gunnarson, Vice President van Verkoop, Marketing en Klantenservice bij Piper Aircraft. “Met de toevoeging van de Pilot 100i kijken we uit naar het voortzetten van deze legende.”

Dan Peterson, Managing Director bij Skyborne, voegt toe: “We zijn ongelooflijk enthousiast om 11 Piper Pilot 100is aan onze vloot van 52 Piper-vliegtuigen toe te voegen. Met deze nieuwe toestellen kunnen we onze student-piloten blijven voorzien van training van wereldklasse.”