zaterdag , 25 mei 2024

SpaceX bereidt zich voor op lancering

Elon Musk, de CEO van SpaceX, heeft via sociale media aangekondigd dat de geplande lancering van Starship, oorspronkelijk gepland voor vrijdag, nu is uitgesteld tot zaterdag 18 november om 7:00 uur CT. Dit uitstel is het gevolg van de noodzaak om een grid fin actuator te vervangen. Het goede nieuws is dat SpaceX na enkele maanden wachten eindelijk goedkeuring heeft ontvangen van de Federal Aviation Administration (FAA) voor de lancering.

Nieuwe technologieën en verbeteringen onthuld

Starship’s tweede testvlucht belooft verschillende nieuwe technologieën en upgrades te introduceren. Deze omvatten een hot-stage scheidingssysteem, een nieuw elektronisch Thrust Vector Control (TVC) systeem voor de Super Heavy Raptor-motoren, versterkingen aan de lanceerplatformfundering en een watergekoelde stalen vlamafleider. Deze verbeteringen vormen een aanvulling op de lessen die zijn geleerd van de eerste testvlucht van Starship, waardoor de kans op succes bij toekomstige vluchten toeneemt.

De belofte van iteratieve ontwikkeling

SpaceX’s benadering van snelle iteratieve ontwikkeling is de sleutel geweest tot hun innovaties, waaronder de Falcon-raketten, Dragon-capsules, en het Starlink-internetnetwerk. Deze aanpak is cruciaal voor het realiseren van een volledig herbruikbaar transportsysteem dat zowel bemanning als vracht naar de aardbaan en verder kan brengen, met als ultieme doelen het terugkeren naar de maan en reizen naar Mars en daarbuiten.

Volg de livestream voor de laatste updates

Voor de meest actuele informatie over de lancering kunnen geïnteresseerden de livestream volgen.

Link: https://www.vliegeninnederland.nl/2023/11/18/spacex-live-lancering-volg-de-livestream/