zaterdag , 25 mei 2024

Doorbraak in ontwikkeling vliegveld Drachten

Eind augustus kreeg Vliegveld Drachten geweldig nieuws van het Directoraat-Generaal Luchtvaart & Maritieme Zaken. De Stichting Vliegveld Drachten (SVD) ontving toestemming om baan 07 klaar te maken voor General Aviation verkeer. Dit hield in het verwijderen van rubber, vullen van kieren en aanpassen van de belijning. Deze aanpassingen zijn noodzakelijk voor de verplaatsing van de threshold naar het oosten.

Uitdagingen en kansen voor de toekomst

Recentelijk, op 31 oktober en 14 november, vonden cruciale stappen plaats in de ontwikkeling van Vliegveld Drachten. Een reeks vergaderingen en debatten leidde tot een beslissend moment voor de toekomst van het vliegveld. Na een periode van onzekerheid kunnen de gebruikers nu met vertrouwen vooruitkijken. De erkenning van het eindverslag van kwartiermaker Erik Lagerweij door de raad markeert een nieuwe fase in het streven naar een duurzame en welvarende toekomst voor het vliegveld.

Drachten als innovatie-hub

De volgende stappen omvatten het opzetten van een nieuw, onafhankelijk bestuur voor de SVD en het ontwikkelen van een effectief governance-model. Dit model is gericht op optimale communicatie met omwonenden en gebruikers en de integratie van het vliegveld in de lokale gemeenschap. Vliegveld Drachten krijgt nu de kans om zich te profileren als een belangrijke innovatie-locatie, wat niet alleen kansen biedt voor het vliegveld zelf, maar ook voor de regionale economie en gemeenschap.

Deze positieve veranderingen zijn het resultaat van jarenlange inspanningen en toewijding van verschillende belanghebbenden. Met de steun van de lokale overheid en gemeenschap is de toekomst van Vliegveld Drachten nu veiliggesteld, klaar om een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis te beginnen.