donderdag , 30 mei 2024

MH-139A Grey Wolf vervanger van de UH-1N Huey

Boeing heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van de MH-139A Grey Wolf helikopter. Na het voltooien van het Research, Development, Test & Evaluation (RDT&E) programma, waarbij de zesde en laatste testhelikopter aan de U.S. Air Force werd geleverd, bereidt Boeing zich nu voor op de eerste productiefase van dit geavanceerde vliegtuig.

Een nieuwe fase in de luchtvaart

De overgang van Boeing naar de productiefase van de MH-139A Grey Wolf is een cruciale stap in het vervangen van de verouderde UH-1N Huey helikopters. Azeem Khan, de MH-139-programmadirecteur, benadrukte het belang van deze overgang: “Door alle RDT&E-helikopters te leveren, kan de Air Force doorgaan met essentiële operationele tests en kan Boeing zich richten op de bouw van het eerste productievliegtuig.”

Eerste levering in 2024 

Boeing verwacht in 2024 de eerste MH-139A Grey Wolf aan de U.S. Air Force te leveren. Tot op heden heeft de Air Force Boeing opdracht gegeven om de eerste 13 helikopters te bouwen, waarvan de eerste zich al in de laatste assemblagefase bevindt. Uiteindelijk zal Boeing tot 80 van deze helikopters aan de Air Force leveren.

Samenwerking met Leonardo Helicopters 

Robert Beyer, Senior Program Manager bij Leonardo Helicopters US, sprak ook zijn enthousiasme uit over deze nieuwe fase: “Met de levering van het laatste testvliegtuig gaan we een spannende productiefase in. De MH-139 zal de U.S. Air Force voorzien van een snellere en capabelere helikopter en duidt op een nieuw tijdperk voor deze missie.”

Belangrijke rol van de MH-139A 

De MH-139A-helikopters zullen de UH-1N Huey vervangen en zijn belast met het beschermen van intercontinentale ballistische raketten in de VS en het transporteren van VIP’s en beveiligingspersoneel. Deze stap markeert een significante vooruitgang in de capaciteiten van de Amerikaanse luchtmacht op het gebied van nationale veiligheid.

Een toekomstgerichte visie

Met de succesvolle overgang naar de productiefase van de MH-139A Grey Wolf bevestigt Boeing zijn positie als een innovatieve leider in de luchtvaartindustrie, klaar om de uitdagingen van de moderne luchtvaart aan te gaan en tegelijkertijd de nationale veiligheid te waarborgen.