vrijdag , 21 juni 2024

Lelystad Airport oefent winterparaatheid

Met het winterseizoen voor de deur heeft Lelystad Airport een cruciale stap gezet in het waarborgen van veiligheid en efficiëntie. De operationele dienst en brandweer van de luchthaven hebben onlangs deelgenomen aan de ‘Black Snow’ sneeuwoefeningen, gericht op het verbeteren van hun vaardigheden en reactievermogen in winterse omstandigheden.

Praktische aanpak in sneeuwscenario’s

De oefeningen omvatten diverse scenario’s die de medewerkers voorbereiden op de uitdagingen van het sneeuw- en gladheidsseizoen. De focus lag op formatierijden, het vaststellen van realistische rijtijden en het anticiperen op veranderende weersomstandigheden. Deze realistische oefeningen zorgen ervoor dat het team klaar is om efficiënt en veilig te opereren onder winterse omstandigheden.

Samenwerking en coördinatie centraal

Een belangrijk aspect van de ‘Black Snow’ oefeningen was de nadruk op samenwerking en coördinatie tussen verschillende teams. Door gezamenlijk te trainen, verbeterden de medewerkers hun vermogen om als een eenheid te functioneren, wat essentieel is voor de veiligheid en efficiëntie van de luchthavenoperaties.

Blik op de toekomst

Met de succesvolle afronding van de ‘Black Snow’ oefeningen, kijkt Lelystad Airport vol vertrouwen naar het komende winterseizoen. Deze oefeningen benadrukken de toewijding van de luchthaven aan veiligheid en efficiëntie, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden. Het is een duidelijk signaal dat de luchthaven klaar is om haar passagiers en personeel een veilige en betrouwbare service te bieden, ongeacht het weer.