donderdag , 25 juli 2024

Tweede Vision Jet level-D simulator in Knoxville

Cirrus Aircraft heeft aangekondigd een tweede FAA-gecertificeerde Level D full-flight Vision Jet simulator toe te voegen aan hun trainingsfaciliteiten. Deze uitbreiding onderstreept het plan van het bedrijf om toegang te bieden tot eersteklas vliegtrainingen. De nieuwe simulator, gebouwd door CAE, is nu volledig operationeel in het Cirrus Aircraft Vision Center in Knoxville, Tennessee.

Tweede vision Jet Simulator gelanceerd

Als ‘s-werelds eerste eenmotorige personal jet, blijft de Vision Jet de bestverkochte jet van de afgelopen vijf jaar. Eigenaren waarderen het luxueuze en ruime interieur, geavanceerde veiligheidssystemen zoals het Cirrus Airframe Parachute System® (CAPS®) en Safe Return™ Emergency Autoland, evenals de indrukwekkende vliegcapaciteit. Er zijn momenteel meer dan 500 Vision Jets in de markt, en meer dan 1.055 mensen hebben een type rating voor deze jet.

Uitbreiding training Cirrus Aircraft

Todd Simmons, de President van Customer Experience bij Cirrus Aircraft, is zeer verheugd met de toevoeging van de tweede FAA-gecertificeerde Level D full-flight simulator. Twee FAA-gekwalificeerde Level 6 vaststaande trainingstoestellen en meerdere avionica-trainers, versterkt het bedrijf zijn positie als wereldleider in persoonlijke luchtvaarttraining.

FAA-Gecertificeerde Simulator voor Vliegtraining

Het Vision Center, dat in 2016 als een Factory Service Center werd opgericht, is uitgegroeid tot een campus met een Experience Center, Delivery Center, Flight Training Center, een extra Factory Service Center en een Flight Center/Hangar Complex. Naast de Vision Jet, biedt het centrum ook training voor de bestverkopende, hoogwaardige, eenmotorige SR-serie vliegtuigen. Cirrus Aircraft blijft investeren in de Vision Center-campus met verdere uitbreidingsplannen in 2024.

Vision Jet training versterkt met Simulator

Alle trainingen voor de Vision Jet en SR-serie worden verzorgd door het trainingsprogramma Cirrus Approach™, waarbij elke training wordt begeleid door een Cirrus Standardized Instructor Pilot (CSIP), individuele trainingsvliegtuigen en een diverse catalogus van instructievideo’s. De Vision Center in Knoxville is de enige locatie die type-beoordelingen voor de Vision Jet aanbiedt en wordt aangevuld door drie Cirrus Flight Training locaties in Scottsdale, Arizona; McKinney, Texas; en Orlando, Florida, samen met meer dan 100 Cirrus Training Center-partners wereldwijd.