donderdag , 13 juni 2024

Tecnam verkoopt 4 extra vliegtuigen aan FlyBy

Tecnam, de gerenommeerde vliegtuigfabrikant, heeft aangekondigd dat ‘FlyBy’, Spanje’s vooraanstaande vliegopleidingsorganisatie voor de algemene luchtvaart, een bestelling heeft geplaatst voor vier extra Tecnam P2008JC vliegtuigen. Deze zullen de huidige vloot van 16 Tecnam-vliegtuigen van FlyBy aanvullen.

Innovatieve opleiding trekt internationale studenten aan

FlyBy, gevestigd in Burgos, Spanje, staat bekend om zijn allesomvattende geïntegreerde vliegopleidingsprogramma, inclusief accommodatie, maaltijden, iPad, grondcursussen en vliegsimulatoren. De opleiding duurt slechts 14 maanden, waarbij studenten beginnen met ATPL Ground School, gevolgd door Visual Flight Rating (VFR), Instruments Flight Rating (IFR) en tenslotte een module Multi-Engine en APS Multi Crew Cooperation voltooien. De school trekt meer dan 350 studenten uit 103 verschillende landen aan, waarbij 55% uit Europa komt en de overige 45% uit de rest van de wereld.

Uitbreidingsplannen voor 2024

In 2023 registreerde de ATO 23.000 vlieguren, en voor 2024 wordt een nog hoger aantal verwacht. FlyBy is van plan om in 2024 een nieuwe basis in Spanje te openen en 6 extra Tecnam-vliegtuigen toe te voegen aan hun vloot.

Ervaren management achter het succes

Het senior managementteam van ‘FlyBy’ beschikt over uitgebreide ervaring in luchtvaartmanagement, trainingsmanagement en leiderschap van vliegscholen voor beginners. Deze combinatie van traditie, innovatie en visie stuwt Tecnam naar nieuwe horizonten.

Tecnam’s groene vloot zet nieuwe standaard

Volgens recente gegevens en industriële benchmarks biedt Tecnam de groenste trainingsvloot ter wereld. Vliegscholen die Tecnam’s een- en tweemotorige vloot gebruiken, kunnen tot wel 10 ton CO2-uitstoot besparen per afgestudeerde student met een commercieel pilotenlicentie. Dit betekent een vermindering van 60% in vergelijking met vloten die 100LL-brandstof gebruiken voor een traject van 155 vlieguren, waarvan 30 uur met een tweemotorig vliegtuig.