donderdag , 23 mei 2024

Grootschalige oefening op Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport was het toneel van een grote systeemoefening, uitgevoerd door de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Deze onverwachte alarmeringsoefening is bedoeld om de efficiëntie en reactiesnelheid van de crisisorganisatie grondig te testen.

Simulatie van vliegtuigongeval als uitgangspunt

De oefening is van start gegaan met een gesimuleerd scenario waarbij een passagiersvliegtuig betrokken is bij een ongeval op de luchthaven. Dit scenario biedt een realistische context om de samenwerking en coördinatie tussen verschillende hulpdiensten te evalueren.

Betrokkenheid van meerdere organisaties

In het scenario zijn diverse belangrijke organisaties betrokken, zoals de politie, brandweer, Koninklijke Marechaussee, ambulancediensten, lokale gemeenten, Maastricht Aachen Airport zelf en verschillende crisisteams. De inzet van deze organisaties benadrukt het belang van een gecoördineerde respons op grote incidenten.

Geruststelling voor omwonenden en reizigers

De Veiligheidsregio benadrukt dat de aanwezigheid van hulpdiensten op en rond de luchthaven uitsluitend deel uitmaakt van de oefening. Er wordt een oproep gedaan aan omwonenden en reizigers om niet gealarmeerd te raken bij het zien van deze activiteiten.