donderdag , 23 mei 2024

Gunay Uslu wordt CEO bij Corendon

Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media heeft aangekondigd dat zij opstapt uit het kabinet om de nieuwe topvrouw bij reisaanbieder Corendon te worden. Deze verrassende carrièreswitch markeert haar terugkeer naar het bedrijf dat mede door haar broer, Atilay Uslu, is opgericht.

Vertrek uit politiek: een lastige beslissing

In haar reactie benadrukt Uslu dat het besluit om het kabinet te verlaten en over te stappen naar Corendon geen makkelijke was. Ze voelde echter de verantwoordelijkheid om in te gaan op het dringende verzoek van Corendon, vooral gezien de persoonlijke omstandigheden van de huidige CEO, Steven van der Heijden.

Terug naar de wortels van Corendon

Gunay Uslu heeft sinds de oprichting van Corendon eind jaren negentig een significante rol in het bedrijf gespeeld. Voor haar politieke carrière was ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling van hotels en transformeerde zij diverse panden tot nieuwe Corendon-vestigingen. Dit nieuwe hoofdstuk bij Corendon voelt voor haar als een ’thuiskomen’.

Reacties uit de politieke en zakelijke wereld

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben hun begrip uitgesproken voor Uslu’s besluit. Van der Heijden prijst Uslu als de ideale opvolger, vanwege haar diepgaande kennis van en verbondenheid met Corendon.

Toekomstvisie en nieuwe uitdagingen

Uslu’s ambities bij Corendon richten zich op het voortzetten van de groei van het bedrijf en het adresseren van hedendaagse uitdagingen, zoals duurzaamheid binnen de reis- en luchtvaartsector. Haar ervaring en passie voor cultuur en ondernemerschap lijken een sterke basis te vormen voor haar nieuwe rol als CEO.