woensdag , 12 juni 2024

Wereldwijde erkenning voor Nederlandse luchtverkeersleiding

De Nederlandse Luchtverkeersleiding (LVNL) heeft een internationale pluim ontvangen voor hun werk rond duurzaamheid. Ze krijgen een level 3 accreditatie in het GreenATM programma van de wereldwijde luchtverkeersleidingsorganisatie CANSO. Hiermee treedt LVNL in de voetsporen van Belgische skeyes en het Zwitserse Skyguide, die eerder dit jaar dezelfde erkenning kregen.

Inzet van LVNL op duurzaamheid

LVNL’s inspanningen voor duurzaamheid maken deel uit van een breder streven naar innovatie en efficiëntie in de luchtvaart. De accreditatie bevestigt de leidende rol van LVNL op het gebied van milieuvriendelijke luchtverkeersleiding.

Wat is het GreenATM programma?

Het GreenATM programma, opgericht door CANSO in 2022, evalueert de duurzaamheidsinspanningen van luchtverkeersleidingsorganisaties wereldwijd. Organisaties worden beoordeeld op vijf niveaus, waarbij level 3 momenteel de hoogste behaalde score is.

Innovatieve projecten van LVNL

Michiel van Dorst, CEO van LVNL, benadrukt het belang van deze erkenning: “We zijn trots dat we als een van de eersten het GreenATM certificaat ontvangen. Dit is een erkenning voor onze duurzame aanpak.” LVNL’s initiatieven omvatten onder andere Performance Based Navigation voor efficiënter energiegebruik en het programma Minder Hinder Schiphol, gericht op het terugdringen van geluidsoverlast.

LVNL als voorbeeld voor de sector

Simon Hocquard, algemeen directeur van CANSO, prijst LVNL’s inspanningen: “LVNL is een voorbeeld voor de luchtvaartsector met hun aandacht voor duurzaamheid.”

Toekomstvisie op duurzaamheid

LVNL blijft inzetten op een duurzame toekomst. Hun samenwerking, innovatie en proactieve aanpak vormen een voortdurende transformatie in de luchtverkeersleiding. Deze internationale erkenning is een bevestiging van LVNL’s inspanningen en een stimulans om deze weg voort te zetten.