vrijdag , 21 juni 2024

Crowdfunding voor groene vliegacademie E-Flight

E-Deck is een innovatief project dat als doel heeft de luchtvaart te verduurzamen. Met behulp van 530 zonnepanelen en een megabatterij kunnen vier elektrische vliegtuigen van E-Flight Academy vliegen op zonne-energie. Een jaar geleden werd deze hangaar aangeschaft om een duurzame toekomst te realiseren. Nu is er nog slechts een klein stukje financiering nodig om alles te voltooien. E-Deck roept op tot hulp om de wereld te laten zien dat vliegen op zonne-energie mogelijk is, zonder vliegschaamte.

Ontstaan van E-Flight Academy

Evert-Jan en Matthijs richtten in 2021 E-Flight Academy op, ‘s-werelds eerste elektrische vliegschool, met de missie om de luchtvaart te verduurzamen. Hun team groeide snel, met Merlijn, Henk en Yufang die zich aansloten als respectievelijk marketingstrateeg en investeerders. Het succes van E-Flight Academy toonde de grote vraag naar duurzame vliegopleidingen.

Crowdfunding voor de laatste fase

Het project staat op het punt van slagen, maar heeft nog financiering nodig voor de afronding van de laadinfrastructuur en verdere verduurzaming van het gebouw. E-Deck nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze unieke kans om duurzame luchtvaart te ondersteunen.

Drie kernonderdelen van het concept

  1. Elektrische Vliegschool: E-Flight Academy – Een opleidingscentrum voor e-piloten met nadruk op duurzaamheid en minimale overlast.
  2. Kenniscentrum: E-Campus – Een hub voor de ontwikkeling van elektrisch vliegen, waar studenten, ingenieurs en ondernemers samenwerken.
  3. Groene Eventlocatie: E-Deck – Een unieke evenementenlocatie aan de landingsbaan, aantrekkelijk voor zowel kleine bijeenkomsten als grote evenementen.

Het laatste stukje financiering

E-Deck zoekt een lening van € 400.000 met aantrekkelijke voorwaarden. De opbrengsten zullen gebruikt worden voor de voltooiing van zonnepanelen en laadpalen, en bij overschrijding van het doel zal de E-Campus verder ontwikkeld worden.

Toon je steun

Supporters kunnen niet alleen bijdragen aan een duurzame toekomst, maar ook genieten van diverse beloningen. E-Deck heeft een speciale “Vliegen op de Zon pledge” gecreëerd voor supporters om hun betrokkenheid te tonen.

Link: https://crowdaboutnow.nl/campagnes/vliegenopdezon