donderdag , 20 juni 2024

PC-12 NGX revolutionaire aankomst in Japan

OpenSky Inc., een Japans bedrijf gespecialiseerd in “Private Jet Membership”, heeft onlangs de eerste PC-12 NGX ontvangen. Deze enkelmotorige turboprop, ontworpen met een unieke Aziatische stijl, zal passagiers door heel Japan vervoeren.

Aankomst in Osaka markeert nieuw tijdperk

Na een ferryvlucht vanuit Zwitserland arriveerde de PC-12 NGX ’s avonds in de Japanse megastad Osaka. Ondanks het ontbreken van voorafgaande informatie, verzamelden talrijke vliegtuigspotters zich buiten het vliegveld om getuige te zijn van de aankomst van deze “Zwitserse” PC-12 NGX.

Uitbreiding van de vloot met PC-12 NGX en PC-24

Naast de innovatieve PC-12 NGX beschikt OpenSky Inc. ook over een PC-24, waarmee ze een exclusieve reiservaring bieden die zich onderscheidt van de concurrentie. Bovendien heeft het bedrijf een PC-24 Super Versatile Jet in gebruik genomen en staat er een tweede PC-24 gepland voor levering in de herfst van 2024.

Reacties van CEO en klanten

Shigeto Honda, CEO van OpenSky, deelt zijn enthousiasme over de PC-12 NGX, die sinds zijn aankomst in Japan veel aandacht heeft getrokken. Volgens Honda geven klanten de voorkeur aan de PC-12 boven de tweemotorige turboprops die ze voorheen gebruikten, voornamelijk vanwege de aanzienlijk lagere cabinegeluiden.

Pilatus ziet potentie in Japanse markt

Ignaz Gretener, VP General Aviation bij Pilatus, uit zijn tevredenheid over de werking van de PC-12 NGX in Japan. “We zijn trots dat onze vliegtuigen zich nu kunnen bewijzen in deze belangrijke markt”, aldus Gretener.

Technologische innovaties in de PC-12 NGX

De PC-12 NGX is uitgerust met een interieur ontworpen door BMW Designworks, grotere cabineramen geïnspireerd op de PC-24, en passagiersstoelen die omgezet kunnen worden in een vlak bed. De nieuwe PT6 E-Series motor van Pratt & Whitney Canada is voorzien van een elektronisch propeller- en motorcontrolesysteem. Daarnaast beschikt het vliegtuig over geavanceerde avionicafuncties van Honeywell, zoals touchscreenbediening en een automatisch stuwkrachtbeheersysteem (autothrottle).