vrijdag , 21 juni 2024

Tamarack Aerospace breekt vliegrecords

Tamarack Aerospace heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt binnen de luchtvaart. De National Aeronautic Association (NAA) en de European Federation Aeronautique International (FAI) hebben erkenning gegeven voor twee uitzonderlijke vluchten uitgevoerd met hun King Air 350-vliegtuig.

Revolutionaire SMARTWING™-technologie verbetert vliegprestaties

De King Air 350, uitgerust met Tamarack’s geavanceerde SMARTWING™-technologie, toont aanzienlijke verbeteringen in de vliegcapaciteiten. Deze technologische doorbraak, die onder meer de vleugels verlengt, verhoogt de reikwijdte van zakenvliegtuigen tot 33%. Dit leidt tot minder brandstofverbruik, verhoogde veiligheid en minder turbulentie tijdens de vluchten.

Twee baanbrekende recordvluchten

De eerste recordbrekende vlucht was van Spokane, Washington naar Orlando, Florida, een afstand van 2.032,8 NM, afgelegd in slechts 7 uur en 46 minuten op 15 oktober 2022. De tweede vlucht, ondanks tegenslagen zoals tegenwind en ijsvorming, ging van Orlando naar Henderson, Nevada, met een tussenlanding in Albuquerque, New Mexico, en duurde 8 uur en 8 minuten.

Amerikaans leger geïnteresseerd in Tamarack’s technologie

Na deze indrukwekkende prestaties heeft het Amerikaanse leger belangstelling getoond voor de technologie van Tamarack. Deze interesse kan de deur openen naar meer tests en mogelijk nieuwe certificeringen voor toekomstige vliegtuigontwerpen.

Blik op de toekomst: verdere ontwikkelingen

Tamarack plant om binnenkort gedetailleerde informatie te delen over mogelijke overeenkomsten met het leger en andere partijen. Deze vooruitzichten benadrukken de veelbelovende toekomst van de SMARTWING™-technologie en de brede toepasbaarheid ervan, niet alleen in kleine vliegtuigen maar ook in grotere transportvliegtuigen.