zaterdag , 25 mei 2024

40 Cessna Skyhawks naar ATP Vliegschool

Textron Aviation heeft een overeenkomst met ATP Vliegschool aangekondigd voor de levering van 40 extra Cessna Skyhawk vliegtuigen, die vanaf 2026 geleverd zullen worden. Deze uitbreiding van ATP’s bestaande vloot, die al bijna 225 Skyhawks telt verspreid over meer dan 85 trainingscentra in de VS, stelt studenten in staat om met een moderne en geavanceerde vloot hun droom om piloot te worden te realiseren.

Innovatie in Luchtvaartopleiding

De Cessna Skyhawk, ontworpen en gefabriceerd door Textron Aviation is de meest gebruikte trainingsvliegtuig in de industrie. Deze overeenkomst is de vierde grote aankoop van Cessna Skyhawks door ATP’s Airline Career Pilot Program in iets meer dan een jaar tijd, wat het totaal op 135 vliegtuigen brengt. ATP streeft ernaar om tegen 2030 20.000 luchtvaartpiloten op te leiden.

Langdurige relatie met Textron Aviation

Chris Crow, Vice President van Piston Sales, onderstreepte de significante rol van de Cessna Skyhawk, die al meer dan zestig jaar toekomstige generaties piloten inspireert. De keuze voor de Skyhawk voor de uitbreiding van de vloot weerspiegelt het vertrouwen in de kwaliteiten van dit vliegtuig.

Uitbreiding en modernisering van de vloot

Michael Arnold, Vice President Marketing van ATP Vliegschool, lichtte toe dat de bestelling van 135 Skyhawks specifiek gericht is op het uitbreiden van de vloot, niet op het vervangen van oudere toestellen. ATP plant in de komende drie jaar een 60% uitbreiding van hun Cessna-vloot, wat neerkomt op de levering van meer dan 40 nieuwe vliegtuigen per jaar aan hun studenten tot en met 2026.

Focus op veiligheid en efficiëntie

ATP heeft ook geïnvesteerd in hun operationeel centrum in Florida, met afdelingen voor veiligheid, technische operaties en kwaliteitsborging. Dit bevordert een hoog niveau van veiligheid binnen het ATP-netwerk door middel van real-time monitoring, risicobeheersing en analyse van veiligheidstrends. De gestructureerde benadering van vluchtoperaties, gebaseerd op de luchtvaartsector, zorgt ervoor dat studenten vanaf het begin van hun carrière in een veiligheidsbewuste omgeving worden opgeleid.

Over de Cessna Skyhawk

De Cessna Skyhawk, voor het eerst gelanceerd in 1955, is het meest populaire enkelmotorige vliegtuig in de geschiedenis van de luchtvaart. Met de levering van meer dan 45.000 toestellen wereldwijd, is de Skyhawk de voorkeurskeuze voor pilotentraining. Dit vliegtuig staat bekend om zijn moderne kenmerken, waaronder Garmin G1000 NXi avionica met draadloze connectiviteit, een standaard angle-of-attack display system en betrouwbaarheid. Verder is het uitgerust met een McCauley aluminium fixed pitch propeller en een Lycoming IO-360-L2A motor met 180 pk.