zaterdag , 25 mei 2024

KLM kiest Draijer als nieuwe voorzitter

KLM kondigde een belangrijke bestuurswijziging aan: Wiebe Draijer, voormalig directeur Benelux van McKinsey, wordt de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. Deze verschuiving markeert een nieuw tijdperk voor de Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

Draijer neemt stokje over van ’t Hart

De benoeming van Draijer, die op 24 april 2024 officieel zal worden bekrachtigd tijdens de aandeelhoudersvergadering van KLM, volgt op het aftreden van Cees ’t Hart. Hart heeft meer dan een decennium invloed uitgeoefend op de koers van KLM en diende sinds 2019 als voorzitter van de raad.

Ervaren bestuurder aan het roer

Draijer, bekend om zijn ervaring en leiderschap, was eerder de bestuursvoorzitter van Rabobank van 2014 tot 2022. Zijn benoeming wordt gezien als een strategische zet om KLM te leiden door de uitdagingen en kansen in de post-COVID luchtvaartindustrie.

Reactie van Marjan Rintel

Marjan Rintel, president-directeur van KLM, uitte haar waardering voor de samenwerking met Cees ’t Hart en benadrukte zijn rol in het herstel van KLM na de COVID-crisis. Ze sprak ook haar enthousiasme uit over de samenwerking met Draijer, gezien zijn indrukwekkende staat van dienst.

Toekomstperspectieven voor KLM

Met Draijer aan boord bereidt KLM zich voor op een nieuwe fase van groei en innovatie. De luchtvaartmaatschappij, die een sleutelrol speelt in de Nederlandse economie, staat voor spannende tijden met Draijer’s expertise in zowel de financiële als adviessectoren.