woensdag , 22 mei 2024

Innovatieve vertiports gepland door Joby in Japan

Joby Aviation, een vooraanstaand bedrijf in de elektrische luchtvaartsector, heeft een opmerkelijke samenwerking aangekondigd met ANA Holdings en Nomura Real Estate Development. Deze samenwerking is gericht op het ontwikkelen van vertiports in Japan, een cruciale ontwikkeling voor de implementatie van luchttaxidiensten in het land.

Samenwerking voor innovatieve infrastructuur

De krachtenbundeling van deze drie bedrijven is een strategische zet om vertiports te ontwikkelen. Deze zijn essentieel voor het opstijgen en landen van elektrische luchtvoertuigen, bekend als eVTOL. Deze infrastructuur wordt de ruggengraat van de toekomstige luchttaxidiensten in Japan, met een initiële focus op metropoolgebieden zoals Tokyo, gevolgd door een geleidelijke uitbreiding naar andere regio’s.

Lokale samenwerking en gemeenschapsacceptatie

In een poging om lokale gemeenschappen te betrekken en de voordelen van luchttaxi’s te promoten, zullen Joby, ANA en Nomura nauw samenwerken met lokale actoren. Een van de sleutelprojecten waarbij Joby betrokken is, is het Tokyo Bay eSG Project, dat de ontwikkeling van een drijvende vertiport in de baai van Tokyo omvat.

Joby en ANA: een langdurig partnerschap

Sinds 2022 werken Joby en ANA, Japan’s grootste luchtvaartgroep, samen aan de bevordering van luchtvaartmobiliteit in Japan. Hun gezamenlijke inspanningen zijn gericht op het versnellen van de ontwikkeling en acceptatie van luchtdeling in het land.

Regelgevende vooruitgang en technologie

Een belangrijke stap in de vooruitgang van Joby is de aanvraag voor typecertificering bij de Federal Aviation Administration (FAA). Deze certificering is fundamenteel voor hun toekomstige operaties in Japan. De luchttaxi van Joby, ontworpen om een piloot en vier passagiers te vervoeren, belooft hoge snelheden met minimale geluidsoverlast en geen uitstoot tijdens de vlucht.

Deze samenwerking tussen Joby, ANA en Nomura markeert een belangrijke stap richting duurzame en efficiënte luchtverkeersdiensten in Japan, waarbij innovatie en betrokkenheid van de gemeenschap vooropstaan.