vrijdag , 24 mei 2024

Maeve Aerospace onthult 80-zits elektrisch vliegtuig

Maeve Aerospace introduceert een baanbrekend hybride-elektrisch 80-zits vliegtuig, een primeur in de luchtvaartindustrie. Dit innovatieve toestel is ontworpen om de toekomst van de regionale luchtvaartmarkt te ondersteunen met een duurzame, energie-efficiënte oplossing die de prestaties van een straalvliegtuig combineert met de economie van een turbo-prop.

Baanbrekende combinatie

Het vliegtuig, genaamd de Maeve M80, heeft een bereik van 800 NM (1482 km) en biedt een 40% hogere energie-efficiëntie zonder impact op de bestaande infrastructuur. Deze innovatie is het resultaat van Maeve’s geoptimaliseerde vliegtuigconcept, dat streeft naar toonaangevende specificaties in passagierscapaciteit, bereik, levertijd en energie-efficiëntie.

Ontwerp van de toekomst

Het ontwerp van de M80, vanaf de grond opgebouwd, integreert een nieuw hybride voortstuwingssysteem dat resulteert in een aanzienlijke vermindering van het energie- en brandstofverbruik. Dit maakt de M80 een perfecte vervanging voor zowel regionale jets als turboprops. Met de geplande ingebruikname in 2031 zet Maeve Aerospace grote stappen in de richting van een duurzamere luchtvaart.

Uitbreiding naar Duitsland

Deze ontwikkeling vereist een topteam, en daarom heeft Maeve diverse luchtvaartexperts aangetrokken voor de volgende ontwikkelingsfase. Zij zullen gevestigd zijn in Maeve’s nieuwe locatie bij Oberpfaffenhofen Airport nabij München, een centrum van innovatie en thuisbasis voor vele luchtvaartbedrijven.

Over Maeve Aerospace

Maeve Aerospace, opgericht in 2021, is een Europese pionier in duurzaam en economisch vliegtuigontwerp. Met een missie om meer dan 50 MT CO2 te reduceren vóór 2040, lanceert Maeve een wereldwijd concurrerende vliegtuigfamilie die baanbrekende energie-efficiëntie en technologie combineert. Het bedrijf heeft kantoren in Delft, Nederland en bij Oberpfaffenhofen Airport in München, Duitsland, en wordt ondersteund door zowel private investeerders als de Nederlandse overheid en de Europese Investeringsraad (EIC).