donderdag , 23 mei 2024

Bas Brouns nieuwe financiële topman KLM

KLM kondigde vandaag aan dat Bas Brouns is voorgedragen als de nieuwe Chief Financial Officer (CFO). Brouns, die momenteel de rol van Senior Vice President Corporate Controller vervult, zal per 24 april 2024 aantreden als lid van de directie. Hij neemt de fakkel over van Erik Swelheim, die na twaalf jaar zijn positie als CFO neerlegt.

27 jaar ervaring bij KLM

Met bijna drie decennia ervaring bij KLM, heeft Brouns een uitgebreide kennis opgebouwd binnen de organisatie. Zijn loopbaan omvat diverse financiële functies, waarbij hij aanzienlijke expertise heeft opgedaan in zowel Finance & Treasury als Controlling. Deze achtergrond maakt hem een geschikte kandidaat voor de rol van CFO.

Reactie van de Raad van Commissarissen

Cees ’t Hart, Voorzitter van de Raad van Commissarissen, uitte zijn tevredenheid over de benoeming. “We zijn verheugd dat we een ervaren professional als Bas Brouns binnen KLM kunnen voordragen voor deze belangrijke positie,” zei hij. ’t Hart prees ook Swelheim voor zijn inzet en bijdrage aan de financiële strategie van KLM gedurende zijn termijn.

De nieuwe directiesamenstelling

Naast de benoeming van Brouns, zal de directie van KLM na april 2024 bestaan uit Marjan Rintel (President-Directeur), Maarten Stienen (COO), Miriam Kartman (CPO), en Barry ter Voert (CXO, business development). De voorgenomen benoeming heeft positief advies gekregen van de KLM Ondernemingsraad en wacht op instemming van de aandeelhoudersvergadering.

Een nieuwe fase voor KLM

De aanstelling van Bas Brouns als CFO markeert een nieuw hoofdstuk in de financiële leiding van KLM. Zijn rijke ervaring binnen de organisatie en zijn bewezen competenties op financieel gebied beloven een solide toekomst voor de luchtvaartmaatschappij in een snel veranderende industrie.