vrijdag , 24 mei 2024

Vliegschool haalt tonnen op voor Zonne-energie

De ‘Vliegen op de Zon’ crowdfundingcampagne, een initiatief van Hangaar van de Toekomst E-Deck en E-Flight Academy, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Binnen slechts tien dagen is er meer dan € 400.000 opgehaald, wat het minimale doel van de campagne overtreft. Dit duidt op een groeiende interesse in duurzame luchtvaartinnovaties.

Onderzoek en doorontwikkeling

Het project, gesitueerd op Teuge Airport, richt zich op het ontwikkelen van een volledig duurzame hangaar. De installatie van 530 zonnepanelen en een grote megabatterij stelt hen in staat om elektrische vliegtuigen en auto’s te laden met zonne-energie. Deze innovatie is uniek in zijn soort en vormt een belangrijke stap in de richting van een groenere luchtvaart.

Het doel is € 720.000

Het uiteindelijke doel van de campagne is het ophalen van € 720.000. Dit bedrag zal worden geïnvesteerd in de verdere verduurzaming van de hangaar en om het project wereldwijd onder de aandacht te brengen. Belangrijke investeringen omvatten onder meer de installatie van LED-verlichting, de aanschaf van efficiënte elektrische verwarming, en de aanleg van gebiedseigen beplanting.

Wees er snel bij

De crowdfundingcampagne heeft al veel aandacht gekregen, en het aantal investeerders groeit dagelijks. Geïnteresseerden worden aangemoedigd om snel te handelen, aangezien de campagne zal sluiten na het bereiken van het maximale doelbedrag.

Voorop in duurzame luchtvaart

Met deze ontwikkelingen bewijst E-Flight Academy zich als een pionier in de wereld van duurzame luchtvaart. Hun bijdrage aan de sector is niet alleen baanbrekend, maar ook een essentiële stap in de richting van een milieuvriendelijkere toekomst.