vrijdag , 24 mei 2024

Schiphol en Groot-Amsterdam verlengen samenwerking

De Arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam en Royal Schiphol Group zetten hun succesvolle partnerschap voort. Het doel is om tot en met 2026 werkzoekenden te helpen met het vinden van banen op luchthaven Schiphol. Deze voortgezette samenwerking richt zich vooral op banen voor praktisch geschoolde mensen in sectoren zoals horeca, retail, bagageafhandeling, beveiliging, schoonmaak en logistiek.

Inzet op praktisch opgeleiden

Een aanzienlijk deel, namelijk 70%, van de banen op Schiphol, wordt vervuld door praktisch opgeleide individuen. Deze samenwerking speelt een cruciale rol in het samenbrengen van werkgevers en werkzoekenden, met name zij die moeilijker toegang hebben tot de arbeidsmarkt, en maakt gebruik van vernieuwende benaderingen om de instroom van nieuw talent te vergroten.

Succesverhaal: banenplan Schiphol

Sinds de lancering van het Banenplan Schiphol in januari 2020, een samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam en Royal Schiphol Group, zijn al 549 mensen succesvol aan een baan geholpen. Deze inspanningen hebben significant bijgedragen aan het versterken van de economie in de regio en het invullen van vacatures.

Sondag CEO Schiphol

Ruud Sondag, CEO van Royal Schiphol Group, benadrukt de waardevolle bijdrage van elke werknemer op Schiphol. Hij onderstreept het belang van Schiphol binnen de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam, zowel maatschappelijk als economisch, en het belang van kwalitatieve werkplekken voor iedereen, inclusief mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Voortzetting en betrokken partijen

De intentieverklaring voor deze verlengde samenwerking werd op 8 december 2023 ondertekend door Ruud Sondag en wethouder Rutger Groot Wassink, voorzitter van de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam, samen met wethouder Charif El Idrissi van de gemeente Haarlemmermeer. De samenwerking wordt uitgevoerd door instanties zoals Luchtvaart Community Schiphol en het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam.