dinsdag , 21 mei 2024

Waarom de Junkers A60 iedere piloot verbaast

Junkers Aircraft heeft met trots hun nieuwste ultralichte vliegtuig, de A60, gepresenteerd. Dit model is een hedendaagse interpretatie van de klassieke A50 en combineert de esthetiek van dat tijdperk met moderne innovaties.

Een mix van klassiek en modern design

De A60, geïnspireerd op de iconische A50, biedt een ongeëvenaard ontwerp dat stijl en plezier verhoogt door kenmerken zoals het nieuwe intrekbare onderstel en zij-aan-zij zitplaatsen voor piloot en passagier. Met twee versies, een gesloten cabine en een open cockpit, biedt de A60 veelzijdigheid die zowel piloten als luchtvaartenthousiasten zal bekoren.

Geavanceerde prestaties en functionaliteit

Uitgerust met een Rotax 912 IS/100 pk motor en geavanceerde avionica, waaronder Garmin G3X Touch Flight Display technologie, biedt de A60 niet alleen uitstekende prestaties, maar ook moderne cockpitfunctionaliteiten voor nauwkeurige vluchtcontrole. “Het ontwerp van de A60 is niet alleen een eerbetoon aan onze historische A50, maar ook een brug tussen traditie en moderniteit,” zegt Dieter Morszeck, CEO van Junkers Aircraft.

Significante mijlpaal bereikt met succesvolle testvlucht

De succesvolle testvlucht van de A60 markeert een grote prestatie in de ontwikkeling van dit nieuwe vliegtuig, en toont zijn capaciteiten en betrouwbaarheid. Dit jaar werd de A60 aangekondigd op AERO Friedrichshafen en heeft nu zijn eerste vlucht met succes voltooid, een belangrijke mijlpaal in het ontwikkelingsprogramma.

Innovatie ontmoet praktische toepasbaarheid

“We wilden onze klanten zij-aan-zij zitplaatsen bieden, in tegenstelling tot de tandemzitplaatsen in de A50,” zei Alexander Jainsky, verkoper bij Junkers, die de rondleiding van het vliegtuig verzorgde. Met prijzen van ongeveer $ 250.000 tot $ 260.000 (plus, RED.), afhankelijk van de versie, biedt de A60 een unieke ervaring. Opmerkelijk is dat de vleugels losgekoppeld kunnen worden voor transport, wat praktisch is voor eigenaren zonder grote hangaar.