dinsdag , 21 mei 2024

NMM verwelkomt bijzondere gasten

Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg vierde vandaag een bijzondere mijlpaal. Het museum ontving zijn 300.000ste bezoeker van het jaar, een aanzienlijke prestatie gezien de uitdagingen van de afgelopen jaren. De gelukkige bezoekers, de heer en mevrouw Goeting uit Almere, samen met hun kleinzoon, werden hartelijk verwelkomd door museumdirecteur John Sijmonsbergen.

Opbloei na pandemie

De afgelopen jaren waren uitdagend voor het NMM, net als voor vele andere musea. De coronapandemie en de daaruit voortvloeiende restricties hadden een aanzienlijke impact op het bezoekersaantal. Echter, met een indrukwekkende stijging van 75.000 bezoekers ten opzichte van vorig jaar, lijkt het museum nu weer in de lift te zitten.

Kerstvakantie vol activiteiten

Het NMM heeft voor de kerstvakantie een breed scala aan activiteiten georganiseerd. Bezoekers kunnen deelnemen aan buitenactiviteiten zoals ritjes in militaire voertuigen, en in het museum zijn er creatieve workshops en verhalende presentaties. Een van de hoogtepunten is de tentoonstelling ‘F16: 50 jaar FAST FORWARD’, die nog tot 7 januari 2024 te zien is.

Toenemende relevantie

Directeur Sijmonsbergen benadrukt de groeiende relevantie van het museum. “Het is geweldig om te zien dat zoveel bezoekers het museum waarderen en erkennen als een belangrijke culturele en educatieve instelling,” zegt hij. Het NMM speelt een cruciale rol in het bewaren en presenteren van Nederlandse militaire geschiedenis en erfgoed.

Uitnodiging aan Nederland

De viering van de 300.000ste bezoeker markeert een keerpunt voor het NMM. Dit evenement benadrukt niet alleen de veerkracht van het museum na een moeilijke periode, maar ook zijn blijvende aantrekkingskracht op een breed publiek. Het NMM nodigt iedereen uit om de rijke geschiedenis en de interactieve tentoonstellingen te komen ontdekken.

Het museum is eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten. De vakantieprogrammering is te vinden op nmm.nl/vakantie

Op de foto de heer en mevrouw Goeting, hun kleinzoon en rechts directeur John Sijmonsbergen.