zaterdag , 25 mei 2024

Pilatus neemt onderhoudsbedrijf van Aero Centers Epps over

Pilatus Aircraft heeft een belangrijke stap gezet in het uitbreiden van haar diensten door de overname van de Pilatus-gerichte vliegtuigonderhoudsactiviteiten van Aero Centers Epps. Deze strategische zet versterkt Pilatus positie in de vliegtuigonderhoudssector en benadrukt het leveren van topkwaliteit diensten.

Epps Aviation geschiedenis

Epps Aviation, opgericht in 1965 en sinds 1996 een erkend Pilatus-verkoop- en servicencentrum, heeft een rijke geschiedenis in het leveren van kwalitatieve vliegtuigonderhoudsdiensten. Regio Atlanta’s Dekalb-Peachtree Airport (PDK), DeKalb County, Georgia, Verenigde Staten. Met deze overname bevestigt Pilatus haar intentie om de hoge kwaliteit van onderhoud en service in de regio te handhaven en verder te ontwikkelen.

Details van de overname

Volgens de overeenkomst zal Pilatus verantwoordelijk worden voor vliegtuigverkoop binnen dit gebied en zal, na afronding van de deal, de Pilatus-onderhoudsoperaties (MRO) vanaf 2024 onafhankelijk beheren. Deze onafhankelijke beheer van MRO-diensten benadrukt Pilatus’ inzet voor het waarborgen van een eersteklas klantenondersteuning.

Impact op het personeel

De overname omvat ook de integratie van ongeveer 40 medewerkers van Epps in de Pilatus Groep. Deze stap verzekert de continuïteit van expertise en vakmanschap binnen het bedrijf, wat van cruciaal belang is voor het behouden van de hoge servicekwaliteit.

Toekomstige servicegaranties

Pilatus benadrukt de voortzetting van hun toewijding aan uitgebreide productondersteuning gedurende de volledige levenscyclus van Pilatus-vliegtuigen. Dit omvat onderhouds- en reparatiediensten, evenals de verkoop van avionica en reserveonderdelen voor de enkelmotorige PC-12 en de tweemotorige PC-24 Super Versatile Jet.

Met deze overname zet Pilatus een stap voorwaarts in het versterken van haar wereldwijde aanwezigheid en dienstverlening, waarmee het bedrijf haar slogan “Together we create the Pilatus Class” waarmaakt.