vrijdag , 24 mei 2024

Embraer en Griekse luchtmacht sluiten contract

Embraer heeft onlangs een belangrijk contract ondertekend met de Hellenic Air Force. Dit contract, bekend als de Follow On Support Agreement, omvat geïntegreerde logistieke ondersteuning voor de Griekse luchtvloot, bestaande uit één ERJ-135LR en vier ERJ-145 AEW&C vliegtuigen.

Contract omvat breed scala aan diensten

Het contract dekt een uitgebreid scala aan diensten: levering van reserveonderdelen, reparaties, onderhoud, en technische ondersteuning voor de vijf Embraer-jets die momenteel door de Griekse luchtmacht worden gebruikt.

Positieve reactie van Griekse luchtmacht

Generaal Kontantinous Kleniatis, stafchef van het Griekse Luchtmachtondersteuningscommando, uitte zijn tevredenheid over de ondertekening van het contract. “Sinds januari 2000 gebruiken we deze vliegtuigen en hebben altijd uitstekende ondersteuning van Embraer gekregen. Met dit nieuwe contract zullen we de paraatheid van onze vloot nog verder verhogen,” aldus de generaal.

Reactie van Embraer

Carlos Naufel, President en CEO van Embraer Services & Support, sprak ook zijn tevredenheid uit over de overeenkomst. Hij benadrukte het vertrouwen van de Hellenic Air Force in Embraer’s platform en ondersteuning.

Dedicated Pool Program voor militaire klanten

Het contract omvat ook een speciaal Pool Program voor Embraer’s militaire klanten, waarbij de kosten gedeeld worden. Dit zorgt voor een kosteneffectieve beschikbaarheid van onderdelen voor verschillende vliegtuigmodellen. Het programma bestaat al meer dan 15 jaar en biedt een efficiënte en effectieve service, wat Embraer’s inzet benadrukt.

Over Embraer

Embraer, opgericht in 1969 en gevestigd in Brazilië, is een wereldwijd actief lucht- en ruimtevaartbedrijf met activiteiten in commerciële en militaire luchtvaart. Het bedrijf heeft tot nu toe meer dan 8.000 vliegtuigen afgeleverd en is de toonaangevende fabrikant van commerciële jets met tot 150 zitplaatsen en de belangrijkste exporteur van hoogwaardige goederen in Brazilië. Embraer onderhoudt industriële units, kantoren, service- en onderdelen distributiecentra wereldwijd.