vrijdag , 24 mei 2024

Vier DA62 MPP vliegtuigen geleverd aan Nigeria

Diamond Aircraft heeft de levering van vier DA62 MPP (Multipurpose Platform) Special Mission vliegtuigen aan de Nigeriaanse Luchtmacht (NAF) aangekondigd. Deze ceremoniële overhandiging vond plaats op de basis van de 303 Medium Airlift Group in Ilorin, Kwara-staat, in oktober.

Twee jaar durend inkoopproces voltooid

Het inkoopproces, dat ongeveer twee jaar geleden begon, bereikte een belangrijke mijlpaal met de levering van de laatste twee DA62 MPP-vliegtuigen. Deze vullen de eerste twee vliegtuigen aan die eerder dit jaar tussen februari en juli zijn geleverd. De NAF heeft de vliegtuigen tentoongesteld tijdens een ontvangstceremonie, waarbij alle vier vliegtuigen zijn uitgerust met geavanceerde elektro-optische systemen.

Geavanceerde technologie aan boord

De DA62 MPP staat bekend om zijn tracking- en sensortechnologie en wordt beschouwd als het meest kosteneffectieve, krachtige en veelzijdige luchtvaartplatform in zijn klasse. Dit draagt bij aan de operationele efficiëntie van de NAF. David Fasching, Sales Manager Africa van de Special Mission Aircraft Division bij Diamond Aircraft Austria, benadrukte het belang van deze levering voor de beveiligingsmissies in Afrika.

Trotse samenwerking met de NAF

Shakiru Olayinka, de verkoopvertegenwoordiger voor Diamond Aircraft in Nigeria, sprak zijn trots uit over de succesvolle levering. Hij benadrukte dat deze mijlpaal de toewijding van het bedrijf aan de NAF onderstreept en positieve invloed zal hebben op de veiligheidsinspanningen van Nigeria.

Over de DA62 MPP

De DA62 MPP is een modern tweemotorig vliegtuig ontworpen voor een verscheidenheid aan gespecialiseerde missies. Met een bereik van meer dan 1.000 nautische mijlen en een brandstofverbruik van slechts 7,4 US gallon per uur, is het een kosteneffectieve oplossing voor langdurige missies.