vrijdag , 24 mei 2024

Horizon Aircraft ontwikkelt 7-zits eVTOL [video]

Horizon Aircraft boekt aanzienlijke vooruitgang in de ontwikkeling van haar hybride elektrische verticaal opstijgend en landend (eVTOL) vliegtuig, waarbij de nadruk nu ligt op de productie van een model met zeven zitplaatsen.

Uitbreiding van capaciteit: van vijf naar zeven zitplaatsen

In eerste instantie had Horizon Aircraft het plan om een vijfzits vliegtuig te produceren. Maar na positieve resultaten van testvluchten met het prototype op halve schaal en uitgebreide analyses, ziet het bedrijf nu mogelijkheden om dit prototype uit te breiden voor één piloot en zes passagiers.

Aanpassing aan de markt: grotere vraag naar capaciteit

Klanten in de medevac, zakelijke luchtvaart en commerciële vrachtsectoren geven de voorkeur aan grotere vliegtuigen met lagere kosten per passagiersmijl, wat beter aansluit bij hun behoeften.

Cavorite X7: een sprong voorwaarts in eVTOL-design

De Cavorite X7, het nieuwe uitgebreide prototype, vervangt de Cavorite X5. Dit model, met een geschat maximaal startgewicht van 2.500 kg en een payload van 680 kg, heeft een geschatte maximale snelheid van 217 knopen en een actieradius van ongeveer 435 NM inclusief brandstofreserves. Deze specificaties maken het, bij commerciële goedkeuring, een ideale kandidaat voor medische evacuaties, spoedleveringen, rampenhulp en speciale militaire missies.

Revolutionaire Hybride Elektrische Technologie en snel opladen

Na de verticale start, kan de Cavorite X7 zijn batterijen opladen tijdens normale vluchten. Na voltooiing van een missie kan het vliegtuig zijn batterijen binnen 30 minuten herladen, klaar voor de volgende inzet.

Veiligheid en certificering als prioriteit

Dankzij geavanceerde technologie kan de Cavorite X7 het grootste deel van zijn missie uitvoeren met lage luchtweerstand, vergelijkbaar met traditionele vliegtuigen. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid, maar vergemakkelijkt ook de certificering vergeleken met vele baanbrekende nieuwe eVTOL-ontwerpen.

Groeiende belangstelling en steun van defensie

Het vlaggenschipontwerp van Horizon, de Cavorite X7, heeft aanzienlijke interesse gewekt in de industrie en heeft geleid tot het winnen van meerdere subsidies en een onderzoeks- en ontwikkelingscontract van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Met deze ontwikkelingen toont Horizon Aircraft zijn leiderschap in luchtvaartinnovatie en benadrukt de inzet voor de toekomst van duurzame en efficiënte luchtvaart.

Video Cavorite X5