vrijdag , 24 mei 2024

Revolutionaire X-59 onthuld door NASA

NASA kondigt aan dat het op vrijdag 12 januari om 16:00 uur EST live verslag zal doen van de onthulling van het X-59 vliegtuig. Dit evenement is onderdeel van NASA’s Quesst-missie, met als doel het mogelijk maken van commerciële supersonische vluchten.

Voor het eerst zichtbaar voor publiek

Tijdens een ceremonie, georganiseerd door Lockheed Martin Skunk Works in Palmdale, Californië, wordt het beschilderde X-59 vliegtuig voor het eerst aan het publiek getoond. De ceremonie en de uitrol van het vliegtuig zijn live te volgen via de NASA+-streamingservice, NASA Television, de NASA-app, YouTube en website.

Belangrijke sprekers bij het evenement

Tijdens het evenement zullen verschillende sprekers aanwezig zijn, waaronder NASA’s Pam Melroy, Associate Administrator James Free, Bob Pearce van het Aeronautics Research Mission Directorate, John Clark van Skunk Works, en Greg Ulmer, executive vicepresident van aeronautica bij Lockheed Martin.

Publiek kan deelnemen met virtueel instapkaartje

Het publiek kan zich inschrijven voor een virtuele instapkaart voor de eerste vlucht van de X-59. In het kader van NASA’s Flight Log-ervaring worden de namen van deelnemers op een opslagapparaat gezet en meegenomen door de X-59-piloot. Deelnemers ontvangen ook een printbare instapkaart en de vlucht wordt bijgeschreven in hun logboek.

X-59: Een experimenteel vliegtuig

De X-59 van NASA is een experimenteel vliegtuig ontworpen om supersonisch te vliegen met minimale geluidsoverlast. Het doel is om een zachte “sonische dreun” te produceren in plaats van de gebruikelijke luide sonische knal. Na assemblage en tests zal NASA’s Quesst-team verschillende Amerikaanse gemeenschappen selecteren om de X-59 te laten overvliegen en data te verzamelen over de geluidsperceptie. Deze gegevens zijn van belang voor mogelijke aanpassingen van de regelgeving omtrent commerciële supersonische vluchten boven land.