woensdag , 22 mei 2024

Garmin brengt veiligheid naar nieuw niveau [video]

Garmin, een innovator op het gebied van luchtvaarttechnologie, markeert een nieuwe fase in de vliegveiligheid en efficiëntie met het integreren van de Autoland- en Autothrottle-systemen in King Air vliegtuigen. Deze ontwikkeling, samenhangend met het 50-jarige jubileum van de King Air 200, vormt een belangrijke mijlpaal.

Revolutionaire Autoland en Autothrottle systemen

Het revolutionaire Autoland-systeem van Garmin, onderscheiden met de Collier Trophy, maakt autonoom landen in noodgevallen mogelijk, een doorbraak in de luchtvaartindustrie. Daarnaast vermindert het Autothrottle-systeem de werkdruk in de cockpit door snelheids- en motorbeheer te automatiseren. Beide technologieën zijn opgenomen in het geavanceerde G1000 NXi avionica-pakket, wat leidt tot meer veiligheid en gebruiksgemak voor piloten.

Eerste levering en installatie van Autoland systeem

De eerste King Air 200’s zijn enkele maanden terug voorzien van Garmin’s Autoland-systeem door retrofit-installaties van Blackhawk Aerospace Technologies en Elliot Aviation. Dit onderstreept Garmin’s capaciteit om bestaande vliegtuigen te upgraden, waardoor hun levensduur en functionaliteit worden verlengd.

FAA-certificering en toekomstige ontwikkelingen

De FAA heeft het Autoland-systeem van Garmin in 2020 goedgekeurd voor gebruik in Piper’s M600 SLS, en deze goedkeuring is uitgebreid naar andere types zoals de Daher TBM 940 en HondaJet Elite II. Dit benadrukt Garmin’s inzet om geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor een breed scala aan vliegtuigen, wat bijdraagt aan de veiligheid en efficiëntie in de luchtvaart.

Beschikbaarheid en toekomstige certificeringen

Garmin heeft aangekondigd dat de Autoland- en Autothrottle-systemen beschikbaar zullen zijn voor retrofit in de King Air 200- en 300-serie, met verwachte certificeringen in 2024. Deze stap weerspiegelt Garmin’s voortdurende inspanningen voor innovatie in luchtvaartelektronica, met focus op het verhogen van veiligheid en autonomie in de luchtvaart.

Innovatie in de luchtvaart

Tot slot blijft Garmin een prominente speler in de luchtvaartelektronica, mede door recente verbeteringen zoals geavanceerde Synthetic Vision Technology en het PlaneSync verbonden vliegtuigbeheersysteem in het G1000 NXi-systeem. Deze ontwikkelingen bevestigen Garmin’s status als een vernieuwer in de luchtvaartelektronica.