vrijdag , 24 mei 2024

Schiphol lanceert Apple Watch App

Schiphol heeft een nieuwe app speciaal voor Apple Watch gebruikers gelanceerd. Deze app, ontworpen om de reiservaring te vereenvoudigen, biedt gebruikers directe toegang tot essentiële vluchtinformatie rechtstreeks op hun horloge. De app toont onder meer vertrek- en aankomsttijden, de betreffende vertrekhal en gate, en houdt reizigers op de hoogte van de laatste vluchtstatus.

Nieuwe app vergemakkelijkt reizen

Deze ontwikkeling is onderdeel van Schiphol’s streven om de ervaring van reizigers zo stressvrij mogelijk te maken. Naar aanleiding van de populaire iPhone en Android Schiphol apps, die dit jaar door meer dan 1.6 miljoen unieke gebruikers gedownload werden, was de stap naar een Apple Watch-versie een logische vervolg. Uit data blijkt dat 30% van de iPhone-gebruikers hun telefoon met een Apple Watch hebben gekoppeld.

AI technologie voor betere voorspellingen

Een belangrijk aspect van de Schiphol app is het gebruik van geavanceerde AI-technologieën. Dankzij zelflerende algoritmes en duizenden bewegingssensoren in de vertrek- en aankomsthallen kan Schiphol de drukte en wachttijden nauwkeurig voorspellen. Deze technologie stelt de luchthaven in staat om reizigers dynamisch te adviseren en inzicht te geven in hun reisproces.

Download instructies en toekomstige ontwikkelingen

De eerste versie van de Schiphol Watch app is nu te downloaden in de iOS App Store. Zodra de Schiphol App gedownload wordt, verschijnt deze automatisch op de Apple Watch. Schiphol biedt tevens de mogelijkheid voor reizigers om zich aan te melden voor het testen van toekomstige app-ontwikkelingen. Dit kan via de website van Apple, waarmee Schiphol zijn ambitie benadrukt om de reiservaring continu te verbeteren en te innoveren.