vrijdag , 24 mei 2024
Teuge Airport

Nieuwe directeur voor luchthaven Teuge

De Raad van Commissarissen van Luchthaven Teuge heeft, met unanieme steun van de aandeelhouders – de gemeenten Apeldoorn, Deventer, Voorst, en Zutphen – Onno de Jong (58) voorgedragen als nieuwe directeur. De Jong, een veteraan in de Nederlandse luchtvaart, heeft eerder gediend als Chief Operating Officer en Luchthavenmeester bij Bonaire International Airport en Groningen Airport Eelde. Zijn officiële benoeming door de aandeelhouders staat gepland voor 23 januari, met een aanvangsdatum van 1 april.

Wisseling van de wacht

Matthijs de Haan, de huidige directeur van Luchthaven Teuge, heeft besloten om per 1 januari 2024 zijn functie neer te leggen. Dit besluit kwam tot stand in goed overleg met de Raad van Commissarissen. Sinds zijn aantreden op 1 augustus 2020, heeft De Haan, in samenwerking met de Raad, diverse doelstellingen behaald. Dit omvat het Luchthavenbesluit, de herfinanciering van NV LHT, en het opzetten van nieuwe initiatieven zoals elektrisch vliegen en de ontwikkeling van een elektrificatie campus. De Haan geeft aan dat zijn expertise en passie voornamelijk liggen bij de operationele en strategische leiding van de luchthaven, en ziet voor zichzelf geen rol weggelegd in de nieuwe fase die zich richt op ruimtelijke herstructurering en de vereiste politiek-bestuurlijke aansturing.

Dankwoord aan Matthijs de Haan

Wald Been, voorzitter van de Raad van Commissarissen, uit zijn dankbaarheid voor de bijdrage van Matthijs de Haan aan Luchthaven Teuge. Onder zijn leiding zijn meerdere uitdagende dossiers tot een goed einde gebracht, altijd met oog voor de inhoud en in goede harmonie met alle betrokkenen. De inzet en prestaties van De Haan worden zeer gewaardeerd en hebben een significante impact gehad op de ontwikkeling van de luchthaven.