zaterdag , 25 mei 2024

Pilatus Aircraft wordt eigenaar van RUAG Aerostructures

Pilatus Aircraft Ltd., de Zwitserse vliegtuigfabrikant, heeft de overname aangekondigd van RUAG Aerostructures Schweiz AG. Deze overname, die in het tweede kwartaal van 2024 zal beginnen, omvat de overdracht van ongeveer 230 werknemers en het volledige machinepark van RUAG. Dit besluit sluit aan bij de strategische doelstellingen van de Zwitserse regering voor RUAG International.

Decennialange samenwerking leidt tot overname

Sinds de vroege jaren ’90 produceert RUAG Aerostructures Schweiz AG onderdelen voor Pilatus Aircraft, waaronder rompen voor de PC-21 en horizontale stabilisatoren voor de PC-12. Met de overname van zowel het personeel als de machines kan Pilatus haar productiecapaciteit uitbreiden en nieuwe competenties integreren.

Versterking van positie in Centraal-Zwitserland

Hansueli Loosli, voorzitter van de raad van bestuur van Pilatus, benadrukte tijdens de contractondertekening het belang van deze overname voor de versterking van Centraal-Zwitserland als bedrijfslocatie, het behoud van banen en het creëren van nieuwe perspectieven. Markus Bucher, CEO van Pilatus, gaf aan dat de nieuwe locatie nabij Luzern betere toegang tot talent biedt en Pilatus in staat stelt om haar productie-expertise uit te breiden. Hij verwelkomde alle nieuwe werknemers in de ‘Pilatus-familie’.

Toekomstplannen en ontwikkelingen

Pilatus zal een faciliteit huren van RUAG Real Estate AG bij vliegveld Emmen, waar de toekomstige operaties zich zullen richten op de productie van onderdelen voor vliegtuigen in Stans. Voor een beperkte periode blijft Pilatus bestellingen van externe klanten accepteren, een taak die voorheen door RUAG Aerostructures werd vervuld. Een aparte overeenkomst met RUAG Real Estate AG biedt Pilatus opties voor de aankoop van een aangrenzend perceel, wat extra ontwikkelingsmogelijkheden creëert. Deze overname versterkt niet alleen de samenwerking met RUAG, maar biedt ook uitzicht op meer banen op de middellange tot lange termijn.