zaterdag , 25 mei 2024

UNSW Aviation koopt zes nieuwe Diamond vliegtuigen

Diamond Aircraft en Utility Air, hun distributeur in Australië en Nieuw-Zeeland, hebben een deal gesloten. Zij leveren zes nieuwe Diamond DA40 XLT vliegtuigen aan UNSW Aviation. Deze toestellen voegen zich bij de bestaande acht DA40’s in Sydney. Ook sponsort Utility Air het Electric Vehicle Racing Development team van UNSW. John Oppenheim, directeur van Utility Air, is trots op de samenwerking met UNSW.

Reactie van UNSW Aviation

Malcolm Good, directeur van Flying Operations bij UNSW, benadrukte het belang van de voortzetting van de relatie met Utility Air en Diamond Aircraft Industries. De aanschaf van zes nieuwe DA40 XLT vliegtuigen wordt gezien als een belangrijke aanvulling op de bestaande vloot, essentieel voor het bieden van effectieve vliegtraining aan toekomstige luchtvaartleiders.

Kenmerken van de DA40 XLT

De nieuwe DA40 XLT vliegtuigen zijn uitgerust met een duurzaam en aerodynamisch efficiënt all-composite vliegtuigframe, geavanceerde Garmin G1000 NXi-industrie en een 180HP IO-360 Lycoming motor. Deze kenmerken dragen bij aan de betrouwbaarheid en veiligheid van het vliegtuig, waardoor het een ideale keuze is voor trainingsdoeleinden. Vier van de vliegtuigen worden in 2024 geleverd, de resterende twee in 2025.