woensdag , 22 mei 2024

Nieuwe Cirrus G7 serie brengt technologie en luxe samen

Cirrus Aircraft heeft onlangs de SR Serie G7 onthuld. Dit nieuwe model, gepresenteerd op 11 januari, staat aan de top van de single engine vliegtuigenmarkt. De G7 kenmerkt zich door geavanceerde technologieën zoals touchscreen-interfaces, grote high-definition displays, en verbeterde veiligheidssystemen. Deze ontwikkelingen verhogen niet alleen de veiligheid, maar verbeteren ook significant de vliegervaring.

Geavanceerde functies en veiligheidssystemen

De G7 valt op door zijn revolutionaire avionica en gebruiksvriendelijke autonome interfaces. Deze innovaties zijn gecombineerd met een nieuw design en verbeterd comfort. Pat Waddick, president van innovation and operations bij Cirrus, beschouwt de G7 als een mijlpaal. Het vliegtuig symboliseert een perfecte harmonie tussen technologische vooruitgang en gebruikersgemak.

Nieuwe esthetische en comfortverbeteringen

De cockpit van de G7 is uitgerust met het state-of-the-art Garmin® Perspective Touch+ systeem. Dit systeem omvat grotere, heldere displays die zorgen voor een intuïtieve vliegervaring. De piloten ervaren een verlaagde werklast en een verhoogd situational awareness. De cabine van de G7 biedt een luxueuze ervaring met verbeterde comfortfuncties zoals een geavanceerde startknop, een automatisch brandstofselectiesysteem, en een compleet vernieuwd interieur met diverse kleuropties.

Veiligheid voorop met CAPS-systeem

De SR-serie van Cirrus blijft een toonaangevende kracht in de markt van single engine zuigervliegtuigen. Met de levering van bijna 10.000 vliegtuigen tot nu toe, heeft het Cirrus Airframe Parachute System (CAPS) al bewezen een levensredder te zijn, met meer dan 250 geredde levens. De G7 bouwt voort op deze veiligheidstraditie met de toevoeging van geavanceerde systemen zoals de Stick Shaker en Flap Airspeed Protection. Deze systemen verhogen de veiligheid aanzienlijk, vooral tijdens kritieke vliegfases.

Toegankelijkheid en training

Cirrus Aircraft heeft niet alleen aandacht besteed aan de technische aspecten, maar ook aan de toegankelijkheid van vliegen. Met programma’s zoals hun Private Pilot Program, biedt Cirrus een duidelijk pad voor aspirant-piloten. Van het leren vliegen in een SR-serie vliegtuig tot de uiteindelijke overgang naar het besturen van een Vision Jet, Cirrus zorgt voor een soepele en geïntegreerde vliegopleiding.

Innovatie gericht op de toekomst

De SR Serie G7 staat niet alleen voor de huidige stand van zaken in de luchtvaart, maar ook voor de toekomst van persoonlijke vliegervaringen. Met zijn geavanceerde technologieën, luxe comfort en ongeëvenaarde veiligheidsfeatures, vertegenwoordigt de G7 de toewijding van Cirrus Aircraft aan constante innovatie en verbetering in de wereld van de personal aviation.

Meer informatie: https://www.cirrus-sas.com