zaterdag , 25 mei 2024

Levering Embraer E195-E2 aan Royal Jordanian

Azorra vierde onlangs de levering van de eerste twee Embraer E195-E2 vliegtuigen aan Royal Jordanian Airlines. Deze mijlpaal werd gevierd met een ceremonie bij Embraer’s faciliteit in São José dos Campos, gevolgd door een aankomstviering in Amman, Jordanië, gehost door Royal Jordanian Airlines.

Volledige overeenkomst voor acht vliegtuigen

De volledige overeenkomst, aangekondigd in mei 2023, omvat in totaal acht vliegtuigen – zes uit de bestaande backlog van Azorra bij Embraer, plus twee extra E195-E2 vaste bestellingen direct bij Embraer door de luchtvaartmaatschappij.

Langdurige partnerschap en vlootmodernisering

John Evans, CEO en oprichter van Azorra, benadrukt het langdurige partnerschap met Royal Jordanian, dat meer dan een decennium geleden begon. “Van die eerste Embraer E175 tot deze nieuwste generatie E2-vliegtuigen vandaag, zijn we trots om onze steun aan Royal Jordanian voort te zetten, en de luchtvaartmaatschappij te helpen met hun doelstellingen voor vlootmodernisering en uitbreiding,” zegt Evans.

Eerste E2-operator in het Midden-Oosten

Samer Majali, vicevoorzitter/CEO van Royal Jordanian Airlines, uit zijn enthousiasme over het worden van de eerste E2-operator in het Midden-Oosten. “De E2-familie van vliegtuigen zal onze strategische doelstellingen ondersteunen, onze grotere narrow-body vliegtuigen aanvullen door capaciteit op vraag af te stemmen, operationele kosten en koolstofuitstoot te verlagen, terwijl we een aanzienlijke upgrade bieden aan de passagierservaring en comfort,” aldus Majali.

Geavanceerde mogelijkheden van de E2

Arjan Meijer, President en CEO van Embraer Commercial Aviation, benadrukt de geavanceerde mogelijkheden van de E2 in de modernisering van de vloot van Royal Jordanian. “De E2-familie van geavanceerde generatie E-Jets biedt de stilste, minst vervuilende en meest brandstofefficiënte vliegtuigen op de markt voor minder dan 150 zitplaatsen,” zegt Meijer. Hij benadrukt ook de ambitie van RJ om te groeien, winstgevend te zijn en duurzaamheid na te streven met de nieuwe E2 narrow-body vloot.